SAS forbyr bruk av Samsung-telefon på fly

SAS forbyr nå passasjerene å bruke Samsungs flaggskip-mobil Galaxy Note 7 om bord på sine fly.

DÅRLIG NYTT: Etter flere episoder der den nye smarttelefonen Samsung Note Galaxy 7 har antent og eksplodert, trekkes ikke bare telefonen tilbake, men forbys også brukt ombord på SAS sine fly.
Publisert:

– Vi velger å følge de amerikanske luftfartsmyndighetenes advarsler mot å bruke Galaxy Note 7 om bord på fly, etter at det har vært rapportert om flere tilfeller der den har tatt fyr og eksplodert, sier pressesjef Fredrik Henriksson i SAS til VG.

Han sier det fortsatt er tillatt å ha mobilen med i håndbagasjen, men at den må være avslått.

– Passasjerene kan ikke lade den eller bruke mobilen om bord. Vi anbefaler at folk har den i håndbagasjen fremfor i kofferten, men da altså avslått, sier Henriksson.

Bakgrunn: USA advarer mot Samsung-telefon på fly

Forrige uke kunngjorde Samsung-sjef Koh Dong-Jin at selskapet tilbakekaller alle Galaxy Note 7-telefoner verden over, noe CNN omtalte som en pinlig beslutning for elektronikkprodusenten.

Tilbakekallingen skjedde som en følge av et titalls rapporter om at den nye smarttelefonen lett kan ta fyr og eksplodere, en feil som ifølge AP skyldes telefonens litium-batterier.

Bil brant opp

VG skrev fredag at USAs luftfartsmyndigheter (FAA) advarer passasjerer mot å bruke Samsungs flaggskip-mobil Galaxy Note 7 på fly, på grunn av faren for eksplosjoner og brann. Ifølge nyhetsbyrået AP er det uhyre sjelden at FAA går offentlig ut for å advare reisende mot et spesifikt produkt.

De advarer både mot å lade eller skru på telefonen om bord i et fly, samt å plassere den i håndbagasjen.

Les også

Ekspert: Brennende Samsung-telefoner vil gi iPhone 7-salgsløft

Ved et tilfelle forsøkte en amerikansk familie fra delstaten Florida å lade telefonen i bilen. Telefonen tok fyr og bilen brant opp. FAA skriver i en pressemelding at deres advarsel kommer som en følge av «flere hendelser og bekymringer fra Samsung».

SAS-forbudet gjaldt fra første flyging lørdag, og vil gjelde på ubestemt tid, inntil luftfartsmyndighetene kommer med nye retningslinjer.

– Ingen hendelser med antennelser på SAS

SAS informerer passasjerene om forbudet ombord, men også på sine hjemmesider.

– Vi har ikke hatt noen hendelser med antennelser av denne mobilen om bord i våre flyginger, men kommer med forbudet med bakgrunn i Samsungs egen tilbaketrekning og luftfartsmyndighetene.

SAS-forbudet gjaldt fra første flyging lørdag, og vil gjelde på ubestemt tid, inntil luftfartsmyndighetene kommer med nye retningslinjer.

– Vi har ikke fått noen reaksjoner fra folk som misliker dette, de fleste er vel glad for at vi ivaretar passasjerenes sikkerhet, sier Henriksson.

Norwegian forbyr også bruk

– Etter anbefaling fra amerikanske luftfartsmyndigheter kommer Norwegian til å be sine passasjerer som har en Galaxy Note 7 enhet om å ikke sette på eller lade telefonen om bord. Mobiltelefonen bør heller ikke legges igjen i den insjekkede bagasjen, sier presseansvarlig Charlotte Holmbergh Jacobsson til E24.

Publisert: