Slår cyberalarm hos norske bedrifter

Nasjonal sikkerhetsmyndighet (NSM) mener 90 prosent av alle dataangrep kan stanses ved enkle grep. Likevel har de registrert flere angrep mot norske bedrifter hittil i år enn i hele fjor.

UNDER ANGREP: 62 alvorlige dataangrep til nå i år, men de kan enkelt stanses, mener NSM.
  • NTB
Publisert: Publisert:

Det sa direktør Kjetil Nilsen da han åpnet Nasjonal sikkerhetsmåned i Oslo torsdag som arrangeres av Norsk senter for informasjonssikring. Sikkerhetsmåneden markeres i Norge og en rekke EU-land, samt USA, i oktober.

NSM har per dags dato registrert 62 saker som kategoriseres som alvorlige dataangrep. Det er elleve flere tilfeller enn hele fjoråret til sammen.

– Sårbarhetene er fortsatt for store, og det gjøres ikke nok av norske virksomheter for å sikre seg bedre. 90 prosent av angrepene kan stanses ved enkle grep, som større grad av loggføring og oppdatert programvare sier Nilsen.

NSM-direktøren regner med en dobling av antall dataangrep i år, sammenlignet med fjorårets tall.

Det bekreftes at norske myndigheter har blitt utsatt for angrep, men justisminister Anders Anundsen (Frp) vil ikke kommentere hvor disse er blitt rettet.

Les også:

Én av to bedrifter har opplevd dataangrep: - Bare fem prosent vet det26.000 hackerangrep mot norske bedrifter i 2013Åpner nytt kraftsenter for cybersikkerhet

Publisert:
Gå til e24.no

Flere artikler

  1. – Betydelig risiko for spionasje, sabotasje og terror

  2. Hackere forårsaket «store skader» på tysk stålverk

  3. Ledere tror ikke de kan bli rammet av dataangrep: – Skremmende

  4. Statoil stopper 2,5 millioner e-poster hver uke

  5. Antall dataangrep mot Norge er doblet på ett år