Sikkerhetshull i databrikke skaper bekymring

En svakhet som nylig er avdekket i databrikker fra Intel har utløst frykt for at hackere kan få adgang til sensitive opplysninger.

SIKKERHETSBRIST: Intel har oppdaget en mulig sikkerhetsfelle i sine prosessorer. Her fra selskapets kontorer i Jerusalem i Israel.

Foto: Ronen Zvulun Reuters
  • NTB
Publisert:

Intel var inntil nylig verdens største produsent av såkalte halvledere og databrikker. I flere tiår har de levert brikkene som styrer og er «hjernen» i de fleste PC-er.

Etter at det har dukket opp flere advarsler om et potensielt sikkerhetshull knyttet til lagring av informasjon, jobber selskapet for å tette hullet og redusere skadepotensialet.

I en uttalelse skriver selskapet at meldinger om en feil eller svakhet som noe særegent for deres produkter ikke er korrekt. Toppsjef Brian Krzanich sier at «i praksis bruker alle moderne databrikker» den aktuelle prosessen der svakheten er oppdaget.

Google har publisert resultatene fra sikkerhetsundersøkelsene som utløste bekymringen rundt Intels brikker. IT-giganten sier den gikk ut med informasjonen tidligere enn planlagt fordi mye av den allerede var offentlig kjent. Sikkerhetsfolkene til Google fant «alvorlige sikkerhetsfeil» i enheter som drives av brikker fra Intel, AMD og ARM. Dersom feilen utnyttes, «kan uvedkommende få adgang til sensitiv informasjon i systemminnet, som passord, krypteringsnøkler eller informasjon som er åpen i en applikasjon».

– Så snart vi ble oppmerksomme på dette, satte våre sikkerhetsfolk og produktutviklere i gang med å beskytte Googles systemer og brukernes data. Vi har oppdatert de berørte systemene og produktene mot angrep og har samarbeidet med andre i bransjen for å hjelpe til med å beskytte deres brukere og internett i videre forstand, skriver selskapet i en blogg.

Intel sier de jobber sammen med AMD og ARM og med utviklere av operativsystemer «for å utvikle en felles bransjeløsning for rå løse dette problemet raskt og konstruktivt».

Les også

Eksplosjonsblemmen gir Samsungs svakeste resultat på seks år

Les også

Kongsberg blir Norges første 5G-kommune

Les også

Google anker rekordbot fra EU

mail
E24

Start dagen med

Morgengryn Logo

Hold deg oppdatert på de viktigste nyhetene, de siste nøkkeltallene, og dagens kalender. Tilbudet er gratis.

Flere artikler

  1. – De fleste er rammet

  2. Apple bekrefter at millioner av produkter er rammet av feil

  3. Analytiker: – Det ser verre ut for Samsung enn Apple

  4. Annonsørinnhold

  5. Tesla-sjefen innrømmer at de jobber med kunstig intelligens

  6. Rapport: Trumps plan om å blokkere Huawei er avhengig av denne fabrikken