Twitter vil teste ut dobbelt så lange meldinger

Twitter vil gjennomføre et testprosjekt der det vil være mulig å skrive Twitter-meldinger på 280 tegn, mot dagens grense på 140 tegn.

FILE PHOTO: People holding mobile phones are silhouetted against a backdrop projected with the Twitter logo in this illustration picture taken September 27, 2013. REUTERS/Kacper Pempel/Illustration/File Photo

Foto: Kacper Pempel Reuters
 • NTB
Publisert:

Prosjektet er Twitters foreløpig siste forsøk på å øke aktiviteten og antall brukere på det sosiale mediet.

I en uttalelse tirsdag skriver selskapet at omleggingen gjøres som følge av at mange brukere har vært sterkt frustrert på grunn av begrensningen.

De lengre meldingene skal først testes ut på en liten gruppe brukere før selskapet beslutter seg for om endringene skal innføres mer generelt.

Kritikken hagler

Kunngjøringen fra Twitter førte til at kritikken begynte å hagle.

– Utvidet begrensning til 280 tegn er et fælt forslag, skriver The New York Times' fjernsynskritiker James Poniewozik på Twitter. Meldingen hans ble i løpet av få timer retvitret 12.000 ganger og likt av 30.000 personer.

– Det geniale med Twitter er at man tvinges til å uttrykke sine tanker presist, skrev han.

Analytiker Jan Dawson hos Jackdaw Research inntar samme ståsted.

Les også

Kjøpte sitt tredje privatfly: Slik er Reitan-familiens luksusliv

– Bekymret over at vi mister det lette overblikket som dagens 140-tegnsgrense gir. Enda viktigere, det er ikke denne løsningen Twitter trenger, skrev han på Twitter.

Underskudd

Mange på Twitter stiller seg positiv til prøveprosjektet. På tide at man kan skrive mer utfyllende, mener de. Twitter-brukere som ikke er i stand til å uttrykke sitt budskap på 140 tegn pleier å fordele det de skal si over flere meldinger etter hverandre.

– Endringen bør gjøre det lettere for alle å tvitre, skriver Twitters produktsjef Aliza Rosen og programvaresjef Ikuhiro Ihara i et blogginnlegg.

Twitter, som gikk på børsen i 2013, har aldri gått med overskudd. Selskapet hadde i siste kvartal 328 millioner aktive brukere, samme tall som i årets første kvartal og 5 prosent flere enn i fjor. Men Twitter sliter i konkurransen mot Facebook, som har rundt 2 milliarder brukere, og Facebook-eide Instagram som har 800 millioner brukere.

Facebook-fellen

Les også

Obama «dyreste» ekspresident noensinne

Twitter har fra før forsøkt å gjøre seg mer populær ved å tilby video, strømming av sportsbegivenheter og ved å holde antall tegn i lenker utenfor de 140 tegnene i meldingene.

Det siste prøveprosjektet som nå vil øke antall tegn man kan skrive fra 140 til 280, vil bare føre til at Twitter blir stadig mer likt Facebook, mener analytiker Rob Enderle i Enderle Group.

– Desto mer de utvider, jo mer begynner de å ligne på Facebook, skriver han på Twitter.

– Og hvis de begynner å ligne mer på Facebook, kommer Facebook til å ta dem. Facebook har krigskassen til å gjøre det, skriver han.

Analytiker Brian Blau hos Gartner er på sin side positiv til muligheten for å skrive lenger, men han ser samtidig fremover, og stiller spørsmål ved Twitters konsept på sikt. Blau trekker fram stemmestyrte tjenester og bruk av virtuell virkelighet.

– Hva betyr Twitter-meldinger i en slik verden? Twitter strever med å få sin forretningsmodell på kjøl mens alle andre beveger seg i en annen retning, sier han.

Få nyhetene først!

Last ned minE24 i App Store eller Google Play for mobil og nettbrett.

Les også

Kina har blokkert Whatsapp

Les også

Uber stoppet i London - nå kan den argeste konkurrenten være på vei inn

Les også

Ny app gjør at hvem som helst kan se hvor du er

Her kan du lese mer om

 1. Twitter
 2. Sosiale medier
 3. Facebook
 4. Teknologi
 5. USA
mail
E24

Start dagen med

Morgengryn Logo

Hold deg oppdatert på de viktigste nyhetene, de siste nøkkeltallene, og dagens kalender. Tilbudet er gratis.

Flere artikler

 1. Irland gransker Facebook etter ny lekkasje

 2. Facebook lagret millioner av ukrypterte brukerpassord

 3. Overrasker med knalltall, men skyer truer: Snapchat mistet brukere for første gang

 4. Annonsørinnhold

 5. Nå bruker du mindre tid på Facebook

 6. Zuckerberg grilles i Senatet