Smarttelefonkrigen

Nikkei: Apple ber leverandører jekke opp produksjonen - vil ha 80 millioner iPhone i første halvår

Teknologigiganten har bedt leverandørene lage opptil 80 millioner iPhone i løpet av første halvår, en økning på ti prosent fra året før.

Mike Blake / X00030
  • Martin Hagh Høgseth
Publisert: Publisert:

Det opplyser kilder kjent med planleggingen overfor Nikkei Asian Review.

Totalt skal mobilprodusenten ha bestilt 65 millioner telefoner av iPhone 11-serien og eldre. De øvrige 15 millioner telefonene skal være av en ny modell billigere modell som er ventet lansert i mars.

– I år er det mye travlere enn i fjor, sier en industrikilde til Nikkei.

Samtidig understreker en annen kilde at situasjonen rundt coronaviruset i Kina kan påvirke den planlagte produksjonen.

Også produksjonsstarten av den nye billigere iPhonen kan bli utsatt som følge av virusutbruddet, opplyser to kilder. Etter planen skal produksjonen av disse starte den tredje uken i februar.

Les også

Lotteritilsynet ber Apple fjerne over 30 pengespill-apper

Ny billigmodell

Det er ventet at Apple vil tre inn i rekken av selskaper som produserer smarttelefoner med 5G-tilkobling senere i år, men før den tid er det altså grunn til å tro at selskapet vil lansere en ny billigere modell.

Dette vil være den første billigmodellen fra Apple siden iPhone SE, som første gang ble vist frem i mars 2016. Ryktene om at selskapet vil slippe en ny telefon i mars ble første gang omtalt av Bloomberg forrige uke.

Ifølge nyhetsbyråets kilder blir den nye telefonen lik iPhone 8, med Touch ID bygget inn i hjemknappen. Samtidig er det ikke ventet at telefonen vil få ansiktsgjenkjenning slik som de nyere modellene har.

Billigmodellen skal etter planen gjøre det lettere for Apple om å nå sitt eget mål om å nå 200 millioner leverte mobiler i år, ifølge Bloomberg.

Les også

Apples Tim Cook tjente nær 100 millioner mindre i fjor

Legger frem kvartalstall

iPhone får trolig bare en birolle når Apple etter børsdagens slutt tirsdag (klokken 22.00 norsk tid) legger frem kvartalsresultatet fra de siste tre månedene av fjoråret.

For når rapporten legges frem vil analytikerne etter alt og dømme jakte etter resultatene fra teknologikjempens tjenester, slik som Apple TV+, Apple pay og lignende.

Avdelingen for tjenester er kritisk for selskapets resultater, som følge av at flere Apples fysiske produkter i seg selv bidrar til å trekke ned resultatet, opplyser analytikere til Fortune.

Ifølge nettstedet har avdelingen alene en omsetning på 46,3 milliarder dollar, noe som ville plassert det på listen over verdens 70 største selskaper.

Les også

Apples nye Mac kan koste deg 577.190 kroner

Publisert:

Her kan du lese mer om

  1. Smarttelefonkrigen
  2. Apple
  3. iPhone
  4. Smarttelefon

Flere artikler

  1. WSJ: Apple utsetter produksjon av ny iPhone

  2. Telefon med norsk teknologi sluppet av Tiktok-eier

  3. Apple leverer rekordresultat i viktig kvartal

  4. Nordmenn i Oslo: – Har ikke vurdert å kjøpe Huawei

  5. Apple knuser seg gjennom milepæl