Her er årets snakkiser på elektronikkmessen i Las Vegas

Dronetaxi og smartkjøleskap er blant nyhetene som har skapt mest oppstyr på CES-messen i Las Vegas.

FREMTIDENS TV: LG presenterte nye spektakulære tv-skjermer i Las Vegas denne uken.
Publisert: Publisert:

Alle de store aktørene innen elektronikk og teknologi er samlet denne uken under den årlige elektronikkmessen CES i Las Vegas går av stabelen.

Messen viser det største utvalget av elektronikkprodukter og duppeditter i verden, og tradisjon tro presenteres nye produkter og prototyper.

I løpet av uken har elektronikkmessen 3.631 utstillere og mer enn 170.000 besøkende.

Virtuell virkelighet, elektriske biler og voldsomme droner stjeler mye av fokuset under årets messe. E24 har tatt en titt på noen av de spennenede produktene som har blitt presentert.

Så du denne: Nå åpner Oculus salget av sin Virtual Reality-brille

Stort biltrykk

Det er flere bilnyheter som får mye oppmerksomhet under årets messe. Flere av bilprodusentene viser frem selvdrevne biler med autopilot-løsninger.

En av de mer spektakulære nyhetene var Faraday Future FFZERO1, som også omtaltes som «batman-bilen».

Med over 1.000 hestekrefter og en akselerasjon fra 0 til 100 kilometer i timen på under tre sekunder, skal Faraday ta opp konkurransen med Tesla.

Elbilselskapet Faraday Future ble startet opp i 2014 av den kinesiske milliardæren Jia Yueting, og det er knyttet stor spenning til deres produksjon fremover.

Batman-bilen er foreløpig bare en prototyp, og kan ikke kjøres. Produsentene lover likevel at en versjon av bilen vil rulle på veiene innen 2020.

The Faraday Future FFZERO1 Concept car is displayed on the first day of the CES 2016 Consumer Electronics Show in Las Vegas, Nevada on January 6, 2016. AFP PHOTO / ROBYN BECK
Les også

Samsung skal satse på selvkjørende biler

Drone skal frakte mennesker

Det kinesiske selskapet Ehang har fått mye oppmerksomhet under årets messe, etter å ha vist frem sin nyeste prototyp – verdens første selvdrevne, flygende taxi, skriver Business Insider.

Dronen, med navnet Ehang 184, er egentlig et gigantisk «quadcopter» som er designet for å frakte én person av gangen.

Styrer seg selv: Ehang 184 trenger ingen sjåfør, passasjeren skriver inn en destinasjon, og trenger bare trykke på en knapp for takeoff og landing.

Den trenger ikke pilot, og inne i cockpit er det ingen kontroller. Den er bare utstyrt med et sete og et lite stativ der et nettbrett skal plasseres.

For å fly dronen trenger brukeren bare å sette seg til rette i cockpit, aktivere den medfølgende mobilapplikasjonen på nettbrettet, og velge et reisemål.

Les også

Nå vil Walmart fly varene hjem til kundene med droner

Dronen, som er omtrent 1,5 meter høy og veier 200 kilo, tar seg av all nagiasjon automatisk, slik at passasjeren ikke trenger et flysertifikat for å bruke den.

Smart-kjøleskap

Publikummet har i år blitt introdusert for flere såkalte smart-kjøleskap, fra blant annet Samsung og LG.

MasterCard var, sammen med Samsung, til stede for å presentere fremtidens handletur.
Med en app skal kunder nå kunne fylle handlekurven med matvarer mens de er i sitt eget kjøkken.

Dette er den første handleapplikasjonen som er integrert i et kjøleskap, Samsungs nye «Family Hub refrigerator».

Kjøleskapet har en integrert skjerm der man kan bestille matvarer, og er i tillegg utstyrt med små webkameraer på innsiden, som gjør det mulig for eieren å sjekke innholdet i kjøleskapet mens man er ute og handler inn.

Virtuelt år

Utstillingen i Las Vegas vitner om at 2016 vil bli virtuell virkelighets store år.
Flere produsenter viste frem sine VR-briller, med varierende innhold.

Under årets CES-messe har også prisen på Oculus Rift, VR-brillene som blant annet lar deg spille spillene EVE: Valkyrie og Lucky's tale, blitt kjent.

Brillene kan nå forhåndsbestilles for 599 dollar, tilsvarende 5,371 kroner. Inkludert i prisen får man VR-briller, sensor som sporer bevegelsene, nødvendige kabler og en Xbox One-håndkontroll.

Show attendees play a video game wearing Oculus Rift virtual reality headsets at the Intel booth at the International Consumer Electronics Show(CES) on Tuesday, Jan. 7, 2014, in Las Vegas. (AP Photo/Jae C. Hong)
Les også

Disse fem teknologi-trendene kommer i 2016

Les også

Tre selskaper står bak de 10 mest populære appene i USA

Les også

Ni teknologioppfinnelser som kom i 2015

Les også

Apple godtar kjempebot

Publisert: