Sony byr 315 mill. for Jackson-opptak

Budkampen om rettighetene til Michael Jacksons siste opptredener foran kamera er i gang.

STEFAN WERMUTH
  • Christine Jensen
Publisert:

Sonys filmstudio Sony Pictures har lagt inn et bud på 50 millioner dollar, tilsvarende 315 millioner kroner, for rettighetene til en film basert på øvingsopptakene av Michael Jackson like før hans død, melder nyhetsbyrået AP.

Michael Jackson var i full gang med øving til den store comeback-turneen "This is It" da han plutselig ble funnet død i sitt eget hjem i slutten av juni.

Flere har sett opptakene

Flere filmstudioer skal ha blitt vist opptak fra Jackson-øvingene, blant dem Paramount, Universal og 20th Century Fox, og budkampen er ikke over.

Les også: Ny plate skulle gjenreise karrieren

Filmstudioet som ender opp med rettighetene skal produsere filmen i samarbeid med konsertarrangøren AEG Live og dødsboet. Filmen vil kunne komme godt med når gigantgjelden Jackson etterlot seg skal nedbetales. AEG hadde allerede brukt over 30 millioner dollar på den planlagte turneen.

BILDER: Se bildene fra Neverland

Kilder sier til magasinet Variety at filmen vil lages ut fra mer enn 80 timer med materiell fra Jacksons øvinger. I tillegg er det snakk om minst tre videoer som ble ferdiggjort og som skulle gå i bakgrunnen i små pauser under konsertene på den planlagte turneen.

Fordel

Sony Pictures har en liten fordel fremfor eventuelle andre budgivere. Sony Music har nemlig vært Jacksons plateprodusent siden 90-tallet. Og med en film følger også film-musikk. Sony vil uansett dra fordel av musikkrettighetene knyttet til filmen.

TV-rettigheter

Flere TV-selskaper er også interessert i å skaffe seg opptak fra Michael Jacksons siste opptredener foran kamera. Det er planlagt en spesialsending med en dansende og syngende Michael Jackson, som skal regisseres av "This is it"-regissør Kenny Ortega. Også her er budene oppe i flere titalls millioner dollar, ifølge AP.

Les også: Arveoppgjøret kan ta årevis

Mer om Michael Jackson:

Flere nyheter på E24.no

Publisert:

Flere artikler

  1. Michael Jackson «tjente» 1,6 milliarder i fjor

  2. James Bond reddet fra konkurs

  3. Sony kjøper boet etter Michael Jackson

  4. Jackson-boet håver inn 250 millioner dollar

  5. Stort tap for konsertarrangøren