EKS-ORKLA MEDIA-SJEF: - Montgomery har ødelagt mye

Tidligere konsernsjef i Orkla Media, Jan Lindh, mener David Montgomerys fratreden var det eneste riktige for Mecom.

UTE: David Montgomery sluttet på dagen i mediekonsernet Mecom.
Publisert:

Jan Lindh, som har satt som konsernsjef i Orkla Media i 21 år, mener David Montgomery har påført Mecom store skader, skriver Dagens Næringsliv (DN).

- Dette er den eneste løsningen. Montgomery har ødelagt store verdier for aksjonærene, og skapt usikkerhet for långiverne. Datterselskapene har på en uansvarlig og systematisk måte blitt tappet for kontanter, og derigjennom mistet sin utviklingskraft, sier Lindh til DN.

Lindh er nå styremedlem i Dagbladets eierkonsern Berner Gruppen som også var involvert i budprosessen rundt Edda Media da selskapet ble solgt til Mecom i 2006.

Meldingen om Montgomerys umiddelbare avgang kom fredag, dagen etter at styret meldte at Montgomery ville fortsette i stillingen sin ut januar.

LES OGSÅ: Monty går på dagen

Tidligere i høst, var meldingen fra styret at Mecom-sjefen ville gå av samme dag som den foreløpige årsrapporten ble lagt frem. Men da rapporten ble presentert torsdag, inneholdt den et avsnitt om at Montgomery ville fortsette i jobben ut måneden.

Mecom eier flere store medieselskaper i Skandinavia, Polen og Nederland. Aksjekursen har falt med 95 prosent i løpet av de siste to årene.

- Bør slaktes

Mecom har vært nødt til å skaffe 1,6 milliarder kroner i fersk kapital fra aksjonærer for å overleve finanskrisen i 2009. De aller største interessantene i Mecom har tapt milliardbeløp på selskapet.

Lindh mener konsernet bør splittes opp.

- Den beste løsningen for aksjonærer, långivere og ansatte er at Mecom splitter opp selskapet og selger ut avisene til andre medieselskaper som er i stand til å forvalte eierskapet på en seriøs og utviklende måte. Slik jeg ser det har Mecom som konstruksjon lite verdiskapende evne, sier Lindh til DN.

E24 lyktes fredag ikke i å få kontakt med Montgomery.

Les flere nyheter på E24

Publisert: