ØNSKER SEG SURFEBRETT: Vil ha iPad til samtlige ansatte

I et brev til ledelsen ber de tillitsvalgte i Aftenposten om at avisen investerer i iPad – til alle ansatte.

VIL HA PADDE: Aftenpostens ansatte ønsker seg iPad. Her ser vi journalist Per Kristian Bjørkeng, han var trolig den første i Aftenposten som fikk prøve en iPad. Bjørkeng hadde klar sin test av surfebrettet seks dager etter at produktet var sluppet i det amerikanske markedet.

Synne Søhoel,
  • Øyvind Henriksen
Publisert:

Seks klubbledere har signert brevet som ble sendt til avisens øverste ledelse før helgen.

I brevet foreslår klubblederne at avisen kjøper inn iPad til alle ansatte.

- Vi mottar stadige henvendelser i medlemmer i klubben som undrer seg over at ikke Aftenposten ser verdien i at de ansatte disponerer egne iPader, heter det i brevet som E24 har fått tilgang til.

Videre argumenteres det med at det verken er lett å selge annonser eller lage redaksjonelt innhold for en plattform man ikke har kjennskap til.

Klubbleder Knut A. Nygaard i Aftenpostens redaksjonsklubb bekrefter overfor E24 at iPad er blitt et tema som engasjerer de ansatte.

- Som vi skriver, får vi stadige henvendelser fra ansatte som undrer seg over at vi skal produsere både journalistikk, annonser og annet type innhold til en plattform vi ikke kjenner. Så ser vi at våre ledere er satt opp med iPad, mens vi som skal produsere innholdet ikke er det, sier Nygaard.

Har funnet penger

Han viser videre til at Schibsted leverte rekordsterke resultater for 2010.

- Når vi ser at våre eiere leverer fantastiske tall, så undres de ansatte over at de ikke er i stand til å kjøpe inn verktøy for sine medarbeidere. Det er vel ingen som ville funnet på at vi ikke skulle ha mobiltelefon eller kulepenn for å gjøre jobben vår, sier Nygaard.

I brevet kommer de tillitsvalgte også med et forslag til hvor pengene til investeringen skal hentes fra. I forbindelse med Aftenpostens 150-årsjubileum fikk avisen et utviklingsfond på 5 millioner kroner fra sin eier, Schibsted. Det er fra dette fondet klubbene mener pengene kan hentes.

Skeptisk redaktør

Aftenpostens administrerende direktør Lars Erik Torjussen har mandag vært for opptatt til å kommentere brevet fra klubbene.

VIL VENTE: Ansvarlig redaktør Hilde Haugsgjerd er ikke klar til å bestille over 650 iPader.

Line Møller,

Aftenpostens ansvarlige redaktør, Hilde Haugsgjerd, kom mandag tilbake på jobb etter tre uker i Afrika. Hun er forsiktig med å love nye investeringer.

- Jeg tror nok at vi bør tenke oss litt om. Vi har jo ikke lansert vår egen iPad-versjon ennå, og vi vet jo lite om i hvilken grad dette eventuelt vil ta av, sier Haugsgjerd.

Hun påpeker at iPad kun er ett av flere merker.

- Jeg er ikke sikker på at en så stor investering er en god idé nå. Men det er noe jeg sier i dag, 20. februar, og vi får se dette litt an.

Aftenposten har mellom 650 og 700 ansatte pluss avisbudene. Etter det E24 erfarer er det ikke slik at klubbene mener at de 2.000 avisbudene også bør få hver sin iPad.

Fikk iPad

I desember bestemte ledelsen i VG – i samarbeid med klubbene – å kjøpe iPad til rundt 400 ansatte. Kjøpet ble finansiert med penger fra bonusen til de ansatte.

IPAD TIL ALLE: Ansvarlig redaktør Bernt Olufsen med VG's satsing på Ipad. De ansatte i avisen fikk deler av sin bonus utbetalt som iPad.

Roger Neumann,

Investeringen skal hatt en prislapp på mellom 2 og 2,5 millioner kroner.

– Det er en substansiell investering, men på en annen side er det slik at vi har VG Nett og VG papir og alle ansatte kan lese disse hver dag, og da er det ikke unaturlig at de ansatte kan lese det tredje produktet vi har også, sa administrerende direktør Jo Christian Oterhals i VG Multimedia til Journalisten da kjøpet ble kjent.

Styret i Schibsted benyttet i fjor vår iPad under arbeidet med selskapets strategi.

- Da vi diskuterte opplegget for dette styremøtet sa jeg spøkefullt til konsernsjefen at styremedlemmene kunne få saksdokumentene lagt inn på hver sin iPad og han har tydeligvis tatt meg på ordet, sa styreleder Ole Jacob Sunde til VG i juni.

Les flere saker fra norske mediebransje på E24 Media

Publisert:

Flere artikler

  1. Bare én har søkt om sluttpakke

  2. Aftenposten ansetter igjen-  rett etter kuttrunde

  3. Føler seg uønsket avledelsen i Aftenposten

  4. Vårslepp av avis-apper

  5. Peker på ansatte som de vil ha ut