Redaktør i Se og Hør slutter

Etter 23 år gir redaktør Bjørn Tvare seg i Norges største ukeblad, Se og Hør.

SLUTTER: Bjørn Tvare slutter i Se og Hør etter åtte år som redaktør i ukebladet.
  • Ole Martin Skaug
Publisert:

Bjørn Tvare slutter som redaktør i Se og Hør, etter nesten 23 år i ukebladet.

Torsdag informerte han de ansatte i ukebladet om avgjørelsen, og overfor for E24 erkjenner redaktøren at det er trist å forlate Se og Hør-skuta.

- Det føles veldig vemodig, og jeg forlater verdens beste kolleger og verdens beste arbeidsplass. Men jeg gir meg mens leken er god. Jeg har fått vært med på store deler av Se og Hørs eventyrlige suksess, noe jeg er utrolig ydmyk og takknemlig for, sier Tvare.

23 år i Se og Hør

Tvare har de siste åtte årene vært redaktør i Norges største ukeblad, men startet allerede som reportasjesjef i bladet i 1989.

- Etter nesten 23 år i Se og Hør synes jeg det var på tide å finne seg noe annet å gjøre – tiden var inne og det er ingen dramatikk i avgjørelsen, poengterer han.

Bjørn Tvare er en av tre redaktører i Se og Hør, mens Harald Haave er sjefredaktør. Tvares ansvarsområde har vært kjendiser og reiseliv.

Nedskjæringer i Aller

I januar ble det kjent at Aller Media, konsernet som gir ut Se og Hør, skulle kutte kostnadene med opptil 70 millioner kroner.

Og det er en av grunnene til at redaktøren nå forlater ukebladet:

- Det er kjent at Aller Media har bestemt seg for nedskjæringer, og når jeg øynet muligheten til å oppleve noe nytt, gikk jeg til ledelsene selv i Aller og tilbød meg å slutte. Jeg er fornøyd med sluttavtalen ledelsen og jeg har kommet til enighet om, sier Tvare.

Tvare vil ikke kommentere innholdet i sluttavtalen mellom han ukebladet.

- Ingen konkrete planer videre

Se og Hør-redaktøren har tidligere vært vaktsjef i Osloavisen, redaksjonssjef i Billedbladet NÅ, reportasjesjef i Allers og journalist i Moss Avis.

Hva han skal gjøre videre er fortsatt uklart, forteller han til E24.

- Men hva jeg skal starte med, vet jeg faktisk ikke. Jeg har ingen konkrete planer ennå, men masse tanker. Så gjenstår det å se om det er noen der ute som har bruk for en tabloid og hel-kommersiell slugger med mange års redaktørerfaring, sier Tvare.

Endelig dato for når Tvare går ut av Se og Hør-redaksjonen er ennå ikke fastsatt, men påpeker at han har noen måneder til i ukebladet.

Opplagsfall

For ti år siden solgte ukebladkjempen Se og Hør 200.000 flere eksemplarer enn Hjemmet. Nå er avstanden 36 blader.

Opplaget til ukebladet falt i fjor med 7 prosent for tirsdagsutgaven og 16,5 prosent for helgeutgaven.

Det viste opplagstallene fra Mediebedriftenes Landsforening, som ble lagt frem torsdag forrige uke.

Se og Hør greide bare så vidt å beholde plassen som Norges mest kjøpte ukeblad. Tirsdagsutgaven hadde i 2011 et snittopplag på 178.051 eksemplarer.

Det var skarve 36 eksemplarer mer enn Hjemmet, som i snitt solgte 178.015 eksemplarer hver uke. Også Hjemmet mister kjøpere, men i langt lavere tempo enn Se og Hør.

LES OGSÅ:

  • Se og Hør stuper
  • Aller Media kutter 70 millioner
  • VG faller videre
Publisert:
Gå til e24.no

Flere artikler

  1. Stjernereportere forlater Se og Hør

  2. - Det blir rett og slett blodig og jævlig

  3. Se og Hør stuper

  4. Slik skal Arnstad stanse leserflukten

  5. Aller Media kutter 50 årsverk