Teslas produksjonsmilepæl skaper problemer for batteriprodusenten Panasonic

Denne uken skal Tesla nå produksjonsmålet for Model 3. Det skaper trøbbel for batterileverandøren Panasonic.

Publisert: Publisert:

Samme uke som Tesla skal nå sitt produksjonsmål om å lage 5.000 Model 3 per uke, så kommer batterileverandøren Panasonic med oppsiktsvekkende nyheter. Grunnet den høye produksjonen, som altså har vært varslet siden 2017, greier de ikke å levere nok batterier.

– Det har vært en betydelig forbedring i produksjonsutstyret, og vi har nå innimellom problemer med å levere nok batterier, sier Yoshio Ito, sjef for bildelene av Panasonics batterivirksomhet, under selskapets generalforsamling.

Panasonic lager nå batterier for elektriske biler både ved selskapets fabrikker i Japan, og i Gigafactory i Nevada, som er bygget sammen med Tesla.

Panasonic håper å heve inntektene fra sin bilbatteri-virksomhet fra 139 milliarder kroner årlig i år til hele 190 milliarder kroner i 2022.

Les også

Musk i mail til ansatte: Vi er blitt sabotert

5.000 i uken

Tesla-sjef Elon Musk har tidligere uttalt at elbilselskapet skal produsere 5.000 Model 3-bil innen 1. juli. Det skulle Tesla egentlig nå i desember i fjor, men store problemer ved produksjonen satte en effektiv stopper for det.

Det er problemer ved batteriproduksjonen som har forsinket selskapet i å nå målet.

Å lykkes med Model 3-produksjonen er spådd å være helt avgjørende for Tesla.

I en intern e-post til de ansatte tidligere i år skrev Musk at Tesla ville heve målet til 6.000 biler allerede i juni, en økning på 1.000 biler fra det opprinnelige målet.

«Som en del av målet for å nå 6.000 vil all Model 3-produksjon ved Fremont gå 24 timer i døgnet, syv dager i uken», skrev Musk.

Det lar fortsatt vente på seg, men Tesla skal altså nå målet om 5.000 denne uken.

Hvis Tesla derimot skulle lykkes med å heve produksjonen til 6.000 biler per uke, så vil inntektene fra bilsalget gjøre underverker for selskapet.

Musk sa tidligere at Tesla ikke vil trenge mer penger fra utsiden, og vil gå med overskudd i tredje og fjerde kvartal.

Les også

Musk i mail til ansatte: Vi er blitt sabotert

Les også

Tesla X krasjet: Satte opp farten før sammenstøt

Les også

Avis: Teslas gigantfabrikk har produsert svinn verdt 1,2 milliarder i år

Publisert:

Her kan du lese mer om