- First House kan ha brutt straffeloven

Hans Geelmuyden mener Økokrim bør etterforske konkurrenten for mulig korrupsjon.

KORRUPSJON: Hans Geelmuyden mener First House burde etterforskes.
Publisert:

De norske partnerne i Geelmuyden.Kise (GK) og selskapets daglig leder, Andreas Wabø, sendte før sommeren inn en klage til bransjeorganisasjonen KOMM angående konkurrenten First House.

Innklagingen gjaldt First House fremtreden i flere saker. GK stiller samtidig spørsmål ved om konkurrenten bedriver korrupsjon.

Les også

First House tilbyr hjelp til svarteliste-truede oljeselskaper

Etisk brudd

I klagen ble det skrevet at First Hourse har brutt med det etiske regelverket til bransjeorganisasjonen i tre saker; Troms Kraft-saken, Kina-saken og OGP-saken (International Association of Oil and Gas Producers).

Nå har det blitt sendt en utdypning av klagen til KOMM, signert Hans Geelmuyden, skriver nettstedet Kampanje.

I tillegg til det GK mener er brudd på KOMMs etiske regelverk, åpner Geelmuyden.Kiese for at First House kan ha brutt straffeloven i forbindelse med Troms Kraft-saken.

GK stiller spørsmål ved om First House utnytter politiske kontakter på en måte som omgår demokratiske prosesser, og med det bryter korrupsjonslovgivningen, melder Kampanje videre.

- Det er viktig at samfunnet gjør en grensedragning i forhold til straffeloven og politisk korrupsjon, utdyper Hans Geelmuyden i en kort kommentar til Kampanje.

Uttalelsene skaper sterke reaksjoner i First House.

– Når det gjelder insinuasjoner om korrupsjon, er de så grove og grunnløse at vi undrer oss over motivet, sier administrerende direktør Per Høiby i First House til bransjetidsskriftet.

- Å slenge om seg med slike påstander, er ikke i tråd med god etikk og forretningsskikk, som klageren i andre sammenhenger hevder han er opptatt av.

Les også

First House fridde til kinesiske investorer

Brukte vennskap

Ifølge tidligere artikler i Klassekampen fikk First House i oppdrag å snu stemningen i representantskapet i Tromsø kommune, der flertallet var uenig med ledelsen i kraftselskapet.

Jan-Erik Larsen i First House skal ha brukt vennskapet med da værende statsminister Jens Stoltenberg og hans kommunikasjonssjef Hans Kristian Amundsen, aktivt i saken.

«Mitt navn er Jan-Erik Larsen. Jeg er partner og seniorrådgiver i kommunikasjonsrådgivningselskapet First House. Før det har jeg i to omganger vært statssekretær ved Statsministerens kontor, og rådgiver for Jens Stoltenberg i nærmere ti år i ulike roller», skrev Larsen til Troms Kraft i 2010, ifølge en artikkel i Klassekampen.

Ifølge NTB har First House fått utsatt svarfrist til 1. september på å komme med skriftlig svar, før klagen tidligst behandles på KOMMs styremøte i midten av september.

Les også:

First House-ansatte knuser rivalene i inntjeningFirst House klager inn Aftenposten for PFU1 av 10 rødgrønne statsråder jobber i PR-bransjenGeelmuyden Kiese legger ut kundeliste på nettHer er PR-gigantenes kunder i EUStaten krever taushet i alle PR-kontrakterDisse er landets dyreste PR-hoder

Publisert:

Her kan du lese mer om