Avis: Teslas gigantfabrikk har produsert svinn verdt 1,2 milliarder i år

Opptil 40 prosent av råmaterialet som Teslas gigantfabrikk bruker til å produsere bilbatterier må kastes eller bli behandlet videre.

Foto: Noah Berger Reuters
  • E24
Publisert: Publisert:

Avisen Business Insider skriver at de har sett interne dokumenter som viser at Tesla Gigafactory i Nevada har voldsomme mengder svinn.

Skrapmetall på fabrikken, som er en av verdens største bygninger, skal ha kostet selskapet minst 150 millioner dollar hittil i år, tilsvarende 1,2 milliarder norske kroner.

Opptil 40 prosent av råmaterialet som fabrikken bruker til å produsere bilbatterier må kastes eller bli behandlet videre før det sendes til Teslas fabrikk i Fremont, der det blir montert i Model 3s-biler.

Stemmer det, blir det skapt 1.000 ikke-brukbare deler for hver 2.500. batteripakke produsert ved Gigafactory. Halvparten av disse behandles og blir satt inn i andre bildeler, mens den andre halvparten blir til skrap, skriver Business Insider.

Selskapet selv har sagt at 150 millioner dollar er en overdrivelse. Det er snakk om millioner, men ikke så høyt, hevder de. Og at det blir en del skrap skyldes krav om kvalitet.

Les også

Småaksjonær vil kaste Elon Musk som styreleder i Tesla

Vil kaste Elon Musk

Når aksjonærene i Tesla møtes ved den årlige generalforsamlingen tirsdag denne uken skal de blant annet stemme over valg av styremedlemmer, men det er også kommet mer dramatiske forslag på bordet.

Småaksjonæren Jing Zhao, som eier 12 Tesla-aksjer, har foreslått at elbilprodusenten skal innføre et system med en uavhengig styreleder, altså at jobben som Tesla-sjef og styreleder deles opp.

I dag er det Teslas hovedaksjonær Elon Musk som innehar begge posisjonene. Han har vært administrerende direktør siden 2008 og styreleder siden 2004.

Nå vil Zhao at systemet endres, fordi han mener jobben har blitt for kompleks for en person. Forslaget har støtte fra et par aksjonærrådgivere, ifølge CNBC.

Les også

Småaksjonær vil kaste Elon Musk som styreleder i Tesla

Les også

Musk flyr inn Model 3-krisehjelp fra Europa

Les også

Analytiker ser 80 prosent oppside i Tesla

Publisert:

Her kan du lese mer om

  1. Tesla Motors
  2. Elon Musk

Flere artikler

  1. Småaksjonær vil kaste Elon Musk som styreleder i Tesla

  2. Nettsted: Tesla droppet kritisk test før viktig produksjonsfrist

  3. Tesla bygger ny fabrikk i Shanghai for Kina-satsing

  4. Annonsørinnhold

  5. Tesla-milepæl gir Panasonic-problemer

  6. CNBC: Teslas produksjonsdirektør har sluttet