Merkel vil ha en million elbiler på tyske veier

Tysklands kansler Angela Merkel vil ha flere elbiler på veiene, men syns samtidig EUs utslippskrav er for strenge.

HMMMM: Angela Merkel sjekker ut en ny eGolf da hun åpnet den internasjonale bilutstillingen IAA i Frankfurt torsdag.
Publisert: Publisert:

Torsdag åpnet hun Den internasjonale bilutstillingen IAA i den tyske finanshovedstaden Frankfurt.

- Elektromobilitet vil bli stadig viktigere for bilindustrien fremover, sa den tyske kansleren, som tok et avbrekk i valgkampen for å vise frem den tyske bilindustrien til omverden.

Der bekreftet også Merkel regjeringens mål om å få én million elbiler på tyske veier innen 2020, skriver Deutsche Welle.

Det er ikke noe lite mål i et land hvor det hittil i år kun er registrert rundt 2.900 nye elbiler. Høy pris og begrenset rekkevidde avskrekker tyske bilister fra kjøpe elektriske biler, viser en ny undersøkelse.

16 nye modeller

PRØVEKJØRER: Angela Merkel «prøvekjører» en BMWi3. BMWs toppsjef Norbert Reithofer følger spent med.

Samtidig viser stadig flere produsenter frem elbilmodeller på bilutstillingen. Spesielt prominente er Volkswagen, BMW og Mercedes. De tyske storhetene forsøker å nå ta igjen forspranget til Renault, Nissan, Citroën og Opel.

Tyske bilprodusenter har annonsert lansering av 16 nye elbilmodeller innen 2016.

- Når infrastrukturen er på plass, kan vi snakket om et femsifret salg, sier president Matthias Wissmann i det tyske bilindustriforbundet (VDA).

Lavere krav

Men selv om Merkel ønsker seg flere elbiler, har hun en bilindustri bestående av luksusprodusenter å ta vare på. For denne delen av industrien er motorkraft og design de viktigste elementene.

Kansleren ba derfor EU-kommisjonen om komme med «rimelige mål» for CO2-utslipp fra bilindustrien. Brussel krever nå at europeiske bilprodusenter skal redusere utslippene per flåte til 95 gram per kilometer, og dette er problematisk for enkelte tyske selskaper.

- Europeiske produsenter kan ikke begrense seg til kun å lage drivstoffeffektive biler, sa Angela Merkel.

LES OGSÅ:

Publisert:
Gå til e24.no