Tidligere Think-eier konkurs

Bilbatterifirmaet Ener1 eide den største aksjeposten i Think. Nå går det samme vei for dem som det gjorde med elbilprodusenten.

SLUTT: Think gikk konkurs i sommer, nå lider deres største eier samme skjebne.
Publisert: Publisert:

Et halvt år etter at elbilprodusenten Think gikk konkurs, går det samme veien for firmaet som var deres største eier.

Amerikanske Ener1 ba denne uken om konkursbeskyttelse, melder Bloomberg. Inntil elbilprodusenten Think ble begjært konkurs i slutten av juni 2011, hadde Ener1 den største aksjeposten i firmaet, på 25,5 prosent.

Offentlig støtte

En del av Ener1 sin virksomhet var produksjon av bilbatterier til elbiler, en virksomhet som blant annet har fått 118 millioner dollar i støtte fra det amerikanske energidepartementet.

Ved utgangen av 2010 var de bokført med eiendeler som var verdt 73,9 millioner dollar og en gjeld på 90,5 millioner dollar.

Planen nå er å restrukturere en underavdeling i Ener1, EnerDel, under konkursbeskyttelse.

- Det er ikke forventet at restruktureringen vil påvirke EnerDels virksomhet og selskapet har gjort det klart at de ikke skal redusere bemanningen på fabrikken, sier Jen Stutsman, en talskvinne i energidepartementet til Bloomberg.

Flere årsaker

Restruktureringsprosessen er ventet å ta 45 dager.

Det pekes på flere årsaker til Ener1 sin konkurs.

Siden Think-konkursen i sommer har Ener1 stupt på børsen. Konkursen kostet dem nær 60 millioner dollar i nedskrivninger, i tillegg så mistet de samtidig fremtidige kontrakter med elbilprodusenten.

Andre faktorer skal ha vært konkurranse fra billigere produksjon av batterier i Sør-Korea og Kina. I tillegg har det i USA de siste månedene vært stilt spørmål ved sikkerheten rundt batteriene i elektriske biler etter at en Chevrolet Volt tok fyr.

Mer bilstoff på E24BIL

Denne brannen satt i gang en større etterforskning, som etter to måneder konkluderte med at batteriene ikke medførte noen fare, men det kan ha vært med på å skade ryktet til Ener1 som lager batterier til plug-in hybridbiler som Volt.

Les også

Publisert:
Gå til e24.no