LEGENDARISK: James Bonds bil solgt for 27 mill.

En verdens mest berømte biler ble solgt på en auksjon i London onsdag.

VELUTSTYRT: James Bonds Aston Martin DB5 er ikke bare vakker, den har og rikelig med ekstrautstyr.
Publisert: Publisert:

På en auksjon i London onsdag ble en av de mest ikoniske James Bond bilene solgt.

En 1964 Aston Martin DB5, som ble kjørt av Sean Connery i Goldfinger og Thunderball.

Bilen er en av to som ble brukt i disse filmene, og den eneste som fortsatt eksisterer.

Bilens andre eier

Den er utstyrt med ekstrautstyr montert av "Q". Det betyr maskinpistoler, skuddsikkert skjold, roterende nummerskilt, avtakbart takpanel, oljespray, spikerspreder blant annet. Alt styrt fra knotter og knapper i midtkonsollen.

Den gikk under hammeren på RM Auctions, for 2,9 millioner pund, 27 millioner norske kroner, noe som faktisk er litt under det de hadde antatt på forhånd.

- RM har akkurat vist prisen for å være berømt, sa styreformann og grunnlegger av RM Auctions, Rob Meyers da salget var klart.

- Vi har hatt en fantastisk tid med å promotere salget av 007's DB5, og vi er lykkelige for at vi har vært med på å gi den et nytt hjem.

Budvinneren var Harry Yeaggy, en amerikansk forretningsmann. Yeaggy blir bare den andre eieren av bilen.

- Glede i 40 år

Selgeren, Jerry Lee, en amerikansk radiomann fra Philadelphia kjøpte bilen rett fra Aston Martin fabrikken i 1969, for 12.000 dollar.

- Dette er bilen jeg alltid har ønsket meg. Det er tross alt verdens mest berømte bil, sa Yeaggy etter auksjonen. Som har tenkt å sette den i sitt private bilmuseum.

For Lee er planen å bruke pengene han fikk fra salget til veldedighet.

- Bilen har gitt meg glede i 40 år, og når jeg nå selger den vil den fortsette å gjøre det, da den gir min stiftelse muligheter til å gjøre veldedige oppgaver over hele verden, sa Lee.

Med på kjøpet fikk Yeaggy også dresser fra samme skredder som lagde Sean Connereys klær i alle de seks James Bond filmene han gjorde, til en verdi av 30.000 pund. Og et ukes opphold for ti gjester i GoldenEye Resort på Jamaica, James Bond forfatter Ian Flemmings originale feriested, verdien på dette er 40.000 pund.

Det var på dette stedet alle de 14 James Bond bøkene ble skrevet.

Flere saker på E24

Publisert:
Gå til e24.no