– Spotify vil lansere videostrømming

Kampen om digitalt innhold tilspisser seg. Nå jobber musikktjenesten Spotify med en video-tjeneste, ifølge FT.

Publisert: Publisert:

Spotify jobber med en tjeneste for video-strømming til sin musikkplatform, skriver Financial Times (eksternt innhold/krever innlogging).

Det svenske selskapet vil lansere den nye tjenesten på et arrangement i New York den 20. mai, forteller folk som er kjent med saken, til avisen.

Video-tjenesten blir ikke sammenlignbar med tjenester som Netflix, men vil støtte opp om kjernevirksomheten til selskapet som er musikk.

Også tidligere har det florert rykter om at Spotify ville bevege seg inn i markedet som streaming av filmer og TV-serier. I 2013 ble det nemlig spekulert i at Spotify vurderer å gjøre som Netflix og lage innhold selv.

Ligger an til strømmekamp

Det er ventet at Apple vil lansere en egen strømmetjeneste i løpet av de neste månedene. Da de i fjor kjøpt Beats Electronics, fikk de strømmetjenesten Beats Music med over i Apple.

Det spekuleres i om Apples inntog i strømmetjeneste-markedet vil redefinere spillereglene for hele musikkbransjen. Kilder har fortalt at denne strømmetjenesten skal integreres i iTunes, og dermed dukke opp automatisk hos iTunes-brukerne, som for ett år siden var om lag 800 millioner personer. Financial Times skriver at Apples strømmetjeneste vil lanseres i juni, men at den i motsetning til Spotify, ikke vil ha en gratisversjon.

Googles strømmetjeneste, YouTube, skal også nærme seg de andre strømmetjenestene ved å i løpet av året tilby en betalingsløsning.

Samtidig utfordres Spotify av norskutviklede Tidal som tidligere i år ble kjørt av rap-artisten Jay Z.

Les også

Tidal faller hardt på app-listen i USA

Spotify på vei til børs

Samtidig som markedet for strømmetjenester tilspisses planlegger det Spotify børsnotering, ifølge den norske medeieren Northzone. Ifølge det avisen Dagens Næringsliv erfarer kan denne finne sted om mellom seks til tolv måneder.

Musikktjenesten hadde på tampen av fjoråret rundt 60 millioner brukere, hvorav 15 millioner betalende.

Ifølge kilder Dagens Næringsliv har pratet med er Spotify i ferd med å hente inn 3,2 milliarder kroner i frisk kapital. Dette vil gi en prising av selskapet på 66 milliarder kroner.

Publisert: