Datasikkerhetsselskap spår dystert 2018

2017 var preget av store nettangrep og brudd på datasikkerhet. Neste år blir langt verre, mener datasikkerhetsselskapet McAfee.

Det siste året har utbredelsen av såkalt ransomware eksplodert. Denne tar datamaskinen som gissel og hackerne krever løsepenger for å låse den opp.
 • NTB
Publisert: Publisert:

Årets mange tilfeller med saker der det er blitt krevd løsepenger for å låse opp hackede datamaskiner, er bare en liten forsmak på det som vi kan vente oss i tiden som kommer ettersom hackere utvikler nye strategier og forretningsmodeller, heter det i en rapport fra datasikkerhetsselskapet McAfee.

Selskapet, som blant annet lever av å selge antivirusprogramvare, mener at angripere kommer til å ta i bruk nye metoder som kan ramme både datamaskiner og nettverk.

Velstående personer kan bli blinket spesifikt ut, og hackere kommer til å satse mer på å ramme andre duppedingser som er koblet opp til nett på en mindre sikker måte enn datamaskiner og smartmobiler, mener selskapet.

Videre antar McAfee at det blir mer utstrakt å bruke leiehackere til å utføre nettangrep. Årets hendelser viser hvor enkelt det er å kommersialisere hackernes tjenester, påpeker Raj Samani, som er sjefforsker i selskapet.

– Slike angrep kan bli solgt til parter som forsøker å ramme rivaler på nasjonalt politisk og forretningsmessig nivå, sier Samani.

Personvernet kommer til å bli enda mer utvannet i 2018 som følge av at forbrukeropplysninger blir samlet inn og brukt til markedsføringsformål, heter det også i selskapets rapport.

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om

 1. IT-sikkerhet
 2. Datakriminalitet
 3. Personvern
 4. Teknologi
 5. Beredskap

Flere artikler

 1. Intersport-hackere på liste over de «farligste personene på nettet»

 2. Ny sikkerhetsrapport: Datamaskinen din kan bli en bitcoin-zombie

 3. Betalt innhold

  Amerikanske bedrifter advares: - Tiden for å handle er nå

 4. Tesla manglet passord – kapret av kryptohackere

 5. Betalt innhold

  Historien om da Hydro ikke lot seg presse av hackerne