Datasikkerhetsselskap spår dystert 2018

2017 var preget av store nettangrep og brudd på datasikkerhet. Neste år blir langt verre, mener datasikkerhetsselskapet McAfee.

Det siste året har utbredelsen av såkalt ransomware eksplodert. Denne tar datamaskinen som gissel og hackerne krever løsepenger for å låse den opp.

Illustrasjonsfoto: Rob Engelaar AFP
 • NTB
Publisert:

Årets mange tilfeller med saker der det er blitt krevd løsepenger for å låse opp hackede datamaskiner, er bare en liten forsmak på det som vi kan vente oss i tiden som kommer ettersom hackere utvikler nye strategier og forretningsmodeller, heter det i en rapport fra datasikkerhetsselskapet McAfee.

Selskapet, som blant annet lever av å selge antivirusprogramvare, mener at angripere kommer til å ta i bruk nye metoder som kan ramme både datamaskiner og nettverk.

Velstående personer kan bli blinket spesifikt ut, og hackere kommer til å satse mer på å ramme andre duppedingser som er koblet opp til nett på en mindre sikker måte enn datamaskiner og smartmobiler, mener selskapet.

Videre antar McAfee at det blir mer utstrakt å bruke leiehackere til å utføre nettangrep. Årets hendelser viser hvor enkelt det er å kommersialisere hackernes tjenester, påpeker Raj Samani, som er sjefforsker i selskapet.

– Slike angrep kan bli solgt til parter som forsøker å ramme rivaler på nasjonalt politisk og forretningsmessig nivå, sier Samani.

Personvernet kommer til å bli enda mer utvannet i 2018 som følge av at forbrukeropplysninger blir samlet inn og brukt til markedsføringsformål, heter det også i selskapets rapport.

Her kan du lese mer om

 1. IT-sikkerhet
 2. Datakriminalitet
 3. Personvern
 4. Teknologi
 5. Beredskap
mail
E24

Start dagen med

Morgengryn Logo

Hold deg oppdatert på de viktigste nyhetene, de siste nøkkeltallene, og dagens kalender. Tilbudet er gratis.

Flere artikler

 1. Ny sikkerhetsrapport: Datamaskinen din kan bli en bitcoin-zombie

 2. Tesla manglet passord – kapret av kryptohackere

 3. Intersport-hackere på liste over de «farligste personene på nettet»

 4. Annonsørinnhold

 5. Apple bekrefter at millioner av produkter er rammet av feil

 6. Internasjonalt dataangrep mot NHH