VW øker - men sliter i Europa

Heller ikke Volkswagen klarer å styre unna det dårlige nybilsalget i Vest-Europa. Totalen reddes av en formidabel vekst andre steder.

ØSTOVER: Volkswagen åpnet en ny fabrikk i Yizheng i Kina sommeren 2012. Merket opplever en voldsom vekst i landet, som veier opp for svikt i det europeiske.
Publisert: Publisert:

Som E24 skrev mandag presterer de tyske bilprodusentene Audi, BMW, Mercedes-Benz og Porsche godt i et vanskelig bilmarked.

Tirsdag melder giganten Volkswagen at de og har en økning i januar i forhold til i fjor, men de sliter langt mer i Europa enn de nevnte merkene.

- Volkswagen personbiler har en tilfredsstillende start på året, sier Christian Kingler, styremedlem i Volkswagen i en pressemelding.

Også Tyskland svikter

På verdensbasis leverte de 491.900 biler i januar, 17,4 prosent mer enn samme måned i fjor.

Les også: Fryktelige tall for Europas bilindustri

Samtidig går de ikke fri av det fallende, europeiske bilsalget. For Volkswagens del sank antallet leveringer med 6,8 prosent. Det har særlig gått trått i Vest-Europa, hvor fallet er 12,3 prosent, om man ser bort fra hjemmemarkedet.

Mer bilstoff på E24 BIL

Men også det tyske bilmarkedet har begynt å svikte, og endte med et januarresultat som er 3,9 prosent svakere enn i fjor.

Kina

Ellers har de en liten vekst i de fleste andre markeder, og en voldsom i Kina, som gjør at økningen totalt er god.

I Kina solgte Volkswagen 235.000 biler, noe som er 47 prosent mer enn i fjor.

Les også:

Publisert:
Gå til e24.no