VW-eiere skal møte ansatte for første gang etter skandalen

Onsdag skal stillheten brytes når Volkswagens eiere for første gang siden utslippsjukset skal treffe de ansatte i fabrikken på Wolfsburg.

BRYTER TAUSHETEN: I Volkswagens fabrikklokaler i Wolfsburg skal Wolfgang Porsche etter planene tale til tusenvis av ansatte i Volkswagen, sammen med styremedlemmene Louise Kiesling, Hans-Michel Piech og Ferdinand Oliver Porsche.

Axel Schmidt
  • Anita Bakk Henriksen
Publisert:

Porsche Automobile sitter på aksjemajoriteten til Volkswagen, og onsdag morgen klokken 09.30 skal Wolfgang Porsche, som er leder i det familieeide selskapet endelig bryte stillheten etter at skandalen først brøt ut. Det melder Bloomberg.

Det var i høst at det ble kjent at enkelte av Volkswagens dieselbiler hadde en programvare som jukset med målingen av bilens utklipp, slik at de fremsto mer miljøvennlige enn de faktisk er. Gjennom en intern etterforskningen ble det i tillegg funnet uforklarlige avvik knyttet til typegodkjente CO₂-nivåer.

Basert på informasjonen var rundt 800.000 biler fra Volkswagen Group påvirket.

Tvungen permisjon

I Volkswagens fabrikklokaler i Wolfsburg skal Porsche etter planene tale til tusenvis av ansatte sammen med styremedlemmene Louise Kiesling, Hans-Michel Piech og Ferdinand Oliver Porsche.

Fabrikken er Volkswagens største, og produserte nærmere 840.000 biler i fjor, men nå som etterspørselen begynner å gå ned blir det vanskelig å opprettholde dette.

Familien Porsche-Piech har blitt anmodet av fagforeningen om å vise sin støtte til de ansatte som går ut i to ukers tvungen permisjon over jul, nå som krisen for alvor begynner å gå ut over salget til VW.

Les også

Tysk avis: Visste om CO2-jukset for ett år siden

VOLKSWAGENS STØRSTE: Fabrikken i Wolfsburg er bilprodusentens største. Onsdag blir det mest sannsynlig allmøte her med de ansatte, fagforeningsleder og Wolfgang Porsche.

Julian Stratenschulte

Salget stupte i november

Til tross for heftige tilbud og en sterk måned generelt for bilsalg i USA, stupte Volkswagens salg med 25 prosent i november.
Møtet blir arrangert av fagforeningsleder Bern Osterloh som lenge har kjempet for å skåne de ansatte under skandalen ved å fokusere på at kuttene bør ligge på Volkswagens portofolie, og ikke de ansatte.

Hensikten med møte er at eierselskapene en gang for alle må vise sitt standpunkt ovenfor de ansatte i VW, da de har ligget svært lavt etter at utslipps-skandalen ble avslørt.

Les også

Sør-Korea bøtelegger VW for utslippsjukset

Les også

Dette skal Volkswagen gjøre med juksebilene

Les også

VW saksøkes for milliarder i Australia

Publisert:

Her kan du lese mer om

  1. Volkswagen

Flere artikler

  1. – Jeg er overbevist om at Volkswagen vil klare seg

  2. «Dieselgate» rammer Volkswagen: Salget falt 20 prosent i Storbritannia

  3. Volkswagen leverer historisk lavt kvartalsresultat

  4. Annonsørinnhold

  5. Volkswagen: – Et lite antall ansatte bak utslippsjuks

  6. Amerikanske myndigheter: Volkswagen jukset også med større biler