Bilsalget i EU fortsetter å øke

Bilsalget i EU har nå vokst i åtte måneder på rad, men europeerne kjøper fortsatt få biler i historisk sammenheng.

BLIR SOLGT: En ny Ford Fiesta kjøres ombord på bilskipet «Tossa» ved havnen som frakter bilene som produseres ved Ford-fabrikken i Køln i Tyskland.
Publisert: Publisert:

Det forteller nyregistreringsstatistikken fra den europeiske bilprodusentorganisasjonen ACEA.

I april ble det registrert antall nyregistrerte biler med 4,6 prosent til 1.089.226.

Det er den svakeste økningen siden november i fjor, og en tilbakegang fra mars da økningen var på hele 10,6 prosent.

Dog kan veksttallene for mars være påvirket av at påskefeiringen var i april i år, mens den ble feiret i mars i fjor.

Tallene referer imidlertid til registrering av bilene, og ikke salgstidspunkt som ofte vil være god tid før bilen faktisk blir registrert.

I årets fire første måneder ligger antall nyregistreringer 7,4 prosent høyere enn i de fire første månedene i fjor.

Lavt nivå

Men antall nyregistreringer var på et historisk lavmål ved inngangen til fjoråret og ACEA påpeker i pressemeldingen fra ACEA at salget fortsatt er lavt i historisk sammenheng.

Antall nyregistreringer i april var de tredje laveste for den måneden som er notert siden ACEA begynte å føre statistikken.

Av de viktige markedene i EU er det kun Tyskland som viser en tilbakegang i mars med et fall på 3,6 prosent, mens Spania er vinnermarkedet med en oppgang på 28,7 prosent.

I årets fire første måneder viser alle de viktige markedene med veksttall fra 2,9 prosent i Tyskland til 16,2 prosent i Spania.

Kjempevekst i kriseland

Av de mindre viktige markedene er det verdt å nevne Portugal hvor antall nyregistreringer økte med 53,1 prosent i april og 43,7 prosent i årets fire første måneder.

Det svakeste bilmarkedet er verken Hellas eller Kypros, hvor bilsalget faktisk vokser, men Nederland. Landet har et fall i antall nyregistreringer på 7,1 prosent i årets fire første måneder.

Les også:

Ny president for Europas bilprodusenterKraftig oppgang i bilsalget i EuropaCitroën-fabrikk skrur av lyset etter 40 årBilsalget i Europa stiger - for første gang på lang tidFryktelige tall for Europas bilindustri

Publisert: