Teslas fremtid

Tesla slår hardt tilbake mot anklager om akselerasjonsfeil

Elbilprodusenten hevder en shortselger ba det amerikanske biltilsynet undersøke 500.000 biler.

ALY SONG / X01793
  • Martin Hagh Høgseth
Publisert:

Før helgen ble det kjent at det amerikanske biltilsynet(NHTSA) vil gjennomgå en forespørsel om å formelt undersøke 500.000 biler fra Tesla etter rapporter om «utilsiktet akselerasjon».

Nå slår elbilprodusenten hardt tilbake i en uttalelse.

– Denne forespørselen er fullstendig falsk og ble gitt av en som er short i Tesla, skriver selskapet.

Shortsalg betyr at en investor låner aksjer for så å selge dem, og dermed satser på kursnedgang før aksjene kjøpes og gis tilbake til utlåneren. Tesla er en av USA desidert mest shortede aksjer.

– Vi etterforsker hver eneste ulykke hvor sjåføren påstår til oss at kjøretøyet har akselerert utilsiktet, og i alle tilfeller der vi har hatt kjøretøydata, har vi bekreftet at bilen kjørte som den skulle, skriver Tesla videre.

– Med andre ord, bilen akselererte om, og bare om, sjåføren ba den gjøre det, og den bremset og stoppet når sjåføren tråkket på bremsen.

I forespørselen til NHTSA kom det frem at det har kommet 127 klager fra kunder til NHTSA, som involverer 123 ulike biler. «Rapportene inkluderer 110 kollisjoner og 52 ulykker», ifølge trafikkmyndigheten skrev Reuters før helgen.

Elbilprodusenten understreker i uttalelsen at alle biltypene har to sensorer ved gasspedalen, og dersom det skjer noen feil vil systemet umiddelbart stanse motorens dreiemoment.

– Vi er transparente med NHTSA, og gjennomgår rutinemessig kundeklager rundt utilsiktet akselerasjon med dem. De siste årene har vi diskutert de fleste klagene i forespørselen med NHTSA. I alle sakene vi har gjennomgått med dem, har dataen vist at bilen fungerte slik den skulle, skriver Tesla i uttalelsen.

Uttalelsen fra Tesla
Les også

Amerikansk biltilsyn bes undersøke 500.000 Teslaer

Her kan du lese mer om

  1. Teslas fremtid
  2. Tesla
  3. Elbil

Flere artikler

  1. Musk varslet Model Y-nyheter med småfrekk dans

  2. Kommentar: Slik har Tesla klart å parkere konkurrentene

  3. Tesla leverte rekordmange biler i fjerde kvartal

  4. Annonsørinnhold

  5. Tesla får batteriskryt fra uventet hold

  6. Tesla Model X fikk femstjernersvurdering av NCAP