Høyesterett: Tidal må utlevere serverdata

Høyesterett har forkastet strømmetjenesten Tidals anke. Økokrim får dermed fortsette ransakingen, melder Dagens Næringsliv.

Publisert: Publisert:

Økokrim mistenker grovt bedrageri knyttet til strømmetjenesten Tidal, men får ikke hente ut data fra selskapets servere. Nå har Høyesterett behandlet saken. Både tingretten og lagmannsretten har bestemt at Tidal må utlevere serverdataene, men selskapet valgte å anke til siste instans.

Spørsmålet Høyesterett skulle ta stilling til, var om norsk politi kunne foreta en ransaking av data som ligger på en server i utlandet.

– I denne saken har politiet via en PC og en linje fra Norge lastet ned materiale som lå lagret på en server i utlandet. Det er slik norsk politi gjør det i dag i mange saker. Hvis Høyesterett skulle komme til at dette ikke er lov, vil det få stor betydning for praksis, sa statsadvokat Henrik Horn i Økokrim til NTB 10. mars

Bakgrunnen for saken er mistanke om grovt bedrageri knyttet til strømmetjenesten Tidal, som har hovedkontor i Norge. Selskapet er eid av flere internasjonale artister, deriblant Jay Z. Selskapet Tidal er hverken mistenkt eller siktet i saken som har vært etterforsket siden høsten 2018.

I en prisbelønt avsløring i mai i fjor skrev Dagens Næringsliv at lyttertallene hos Tidal var blitt manipulert og at enkelte artister derfor hadde fått større utbetalinger enn de skulle hatt – på bekostning av andre artister.

Tidal avviser og bestrider påstandene i Dagens Næringsliv.

Publisert:

Her kan du lese mer om