- Over en milliard solgte smarttelefoner i 2013

For første gang rundet verdens smarttelefonprodusenter milliarden i løpet av ett år.

BRER OM SEG: Salget av smarttelefoner øker stadig i volum. Her ser vi kinesiske kunder stå i kø utenfor en butikk i Nanjing, for å få tak i en iPhone 5S.

STR
  • Eric B. Utheim
Publisert: Publisert:

Det er konklusjonen til en fersk rapport fra researchfirmaet IDC.

De konkluderer med at over en milliard smarttelefoner ble sendt fra fabrikk til butikk i fjor - rettere sagt 1.000.400.000 eksemplarer.

Det er 38 prosent opp fra samme undersøkelse året før, skriver BBCs hjemmeside.

Samsung dominerer stort

Øverst på tronen: Sørkoreanske Samsung med suverene 31,3 prosents markedsandel, fulgt av amerikanske Apple med 15 prosent og kinesiske Huawei med 4,9 prosent.

Les også

- Android-salget runder én milliard i 2014

Dermed ytterligere dårlige nyheter for Apple, som i dag har opplevd børsras etter at nattens kvartalsrapport slo inn dårligere enn markedet hadde forvnetet.

Ifølge IDC-tallene falt Apples markedsandel. Amerikanernes volumøkning er på «bare» 12,9 prosent, og med det dårligere enn markedets gjennomsnitt.

Samsung var med sitt volumbyks på 42 prosent solid foran markedet.

Smarttelefoner utgjorde med det over halvparten av de vel 1,8 milliardene med mobiltelefoner som ble solgt i året som akkurat ble avsluttet.

Les også

Globalt ras i PC-salget

Ifølge IDC er det første gang at den magiske grensen på én milliard rundes.

Billigtelefoner en suksess

- Blant trendene som driver smarttelefon-veksten er store skjermer og lave kostnader, sier Ryan Reith, direktør for IDCs program for global mobilregistrering.

- Av disse to, er lavere kostnader den store forskjellen, sier han.

- Billigvarianter er ikke det segmentet som skaper de store overskriftene, men våre data viser at det er denne gruppen som driver volumet, uttaler Reith.

Les også

Vi blir passert i antall …av smarttelefoner og nettbrett

- Markeder som Kina og India nærmer seg punktet hvor smarttelefoner runder 150 pund i verdi (det vil si ca. 1.533 kroner), og utgjør størstedelen av distribusjonen fra fabrikk til butikk, og bringer med det opplevelsen av datatelefoner til massene.

PS! BBC melder om avvikende funn i en lignende undersøkelse gjort av Strategy Analytics. De fant at 990 millioner smarttelefoner ble solgt i 2013, av en total på 1,7 milliarder telefoner.

Publisert:

Flere artikler

  1. Kinesiske smarttelefoner selger mer: Oppo har hatt en salgsvekst på over 90 prosent

  2. 2018 ble smarttelefonenes bunnår

  3. Samsung solgte færre smarttelefoner

  4. Annonsørinnhold

  5. Rapport: Huawei tar nye markedsandeler fra Apple og Samsung

  6. Huawei fosser fra Apple