Bipper-Silje: - Jeg gir fra meg sjefsstolen

Silje Vallestad går av som administrerende direktør i Bipper og overlater roret til svenske Nicklas Jonsson.

FERDIG: Silje Vallestad vil la Nicklas Jonsson få ansvaret for å skape kommersiell suksess for it-selskapet Bipper, som hittil har gått med store underskudd.
Publisert:

- Det har vært en lang prosess. Jeg har vært på jakt etter riktig person til å overta i mange år. En som har internasjonal erfaring fra mobilbransjen og kjennskap til kommersielle løsninger som raskt gir gode inntjeningsmarginer. Nå har jeg funnet denne personen i California, og det føles skikkelig bra, sier Silje Vallestad til E24.

Hun sikter til Jonsson, som har 17 års erfaring fra mobilbransjen, og forlater stillingen som sjef for Global Parnerships i HTC for å styrke Bipper internasjonalt. Vallestad mener Jonsson er rette mann til å bedre inntjeningsmulighetene til selskapet. Siden starten i 2008 har Bipper hvert år gått i underskudd.

Selger seg ikke ut

- Jeg skal fortsette å jobbe like mye som før, og vil være 100 prosent engasjert i selskapet. Jeg tror alt for få gründere ser sine egne begrensninger. Det her handler rett og slett om å få inn en kar som kan mobilbransjen internasjonalt. Han har skapt store inntekter før, og skal ta seg av alt innen business, så tar jeg ansvaret for det jeg kan best, nemlig visjonen, nettverk, kommunikasjon, markedsføring og pr, sier hun.

Bipper Communication ble i 2007 norgesberømt ved å utvikle et dataprogram som gjør at foreldre kan overvåke ungenes mobilbruk og vite hvor de befinner seg. Vallestad vil fortsatt fokusere på satsingen, og selger ingen aksjer.

Det var gjennom hennes datters mobilbruk at hun fattet interesse for teknologi som gjør bruken tryggere for de yngste.

Vallestad har stor tro på at selskapet kommer til å generere store inntekter internasjonalt når suksessen melder seg.

- Personlig sikkerhet er noe som kommer til å vokse fremover. Vi har beveget oss fra å fokusere på trygg mobilbruk blant barn, til en trygghetsløsning for alle. Det har vært mange steg, men jeg ser vi har enorme muligheter til å bygge oss opp internasjonalt, og vi sitter på en riktig løsning og de riktige parnerskapene. Vi ligger langt foran det som eksisterer i markedet.

Hittil har Vallestads Bipper Communication levd av offentlige tilskudd og bidrag fra eierne. Flere av investorene er svært profilerte, som Jada Pinkett Smith, Mille-Marie Treschow og golfesset Susan «Tutta» Pettersen.

Fem år med underskudd

Etter at Silje Vallestad etablerte Bipper Communication as høsten 2007 har selskapet gitt følgende samlede resultater:

** Inntektsført offentlig støtte: 10,8 millioner

** Ordinære salgsinntekter: 2,4 millioner

** Samlet underskudd: 16,1 millioner

I tillegg til de rene tilskuddene fra det offentlige, hovedsakelig Innovasjon Norge og Skattefunn-ordningene, har Bipper Communication fått lån fra Innovasjon Norge på til sammen 5,5 millioner kroner.

- Jeg tror ikke det er en gründer i verden som ikke vil si at det å starte fra bunnen er mer utfordrende enn de trodde. Men vi har kommet ekstremt godt ut av det i forhold til de fleste gründerselskaper. Det er fordi vi har en evne til å være fleksible, tilpasse oss markedet og behovene, i tillegg til min rolle innen kommunikasjon og nettverk. Det skal jeg fortsette med, sier Vallestad.

I 2012 ble resultatet et sviende underskudd på 7,6 millioner kroner, noe som var nesten tre millioner verre enn i 2011.

Det fremgår av regnskapene selskapet har sendt til regnskapsregisteret i Brønnøysund gjennom årene.

Styreleder og storaksjonær Svein Johnsen uttalte i november til E24 at også 2013-regnskapet kommer til å vise underskudd, men målet er å gå i pluss i 2014.

Les også:

Nytt milliontap for Bipper-SiljeBipper-Silje klager på papirmølle i Innovasjon NorgeBipper-Silje på liste over Nordens fremste forretningstenkere646.000 kunne sluppet toppskatt med Høyres formuesskattekutt12.079 kroner fikk Bipper-Silje til å true med å flytte

Publisert:
Gå til e24.no