«Touchgate» rammer iPhone 6-telefoner

De én gang så berøringsfølsomme skjermene har flere ganger sluttet å registrere eieres fingertupper, ifølge tekno-nettsted.

SKJERM-KRØLL: Et økende antall eiere av iPhone 6 og 6 Plus melder om at skjermen har sluttet å registrere tastetrykk. Det spekuleres i om problemet kan ligge latent i alle iPhone 6-modeller grunnet produksjonsfeil.
  • Karl Wig
Publisert:

Tekno-nerdene i iFixit, California-selskapet kjent for å legge ut videoer hvor de demonterer og viser frem innmaten i Apple-produkter, kan ha gitt Tim Cooks tause kommunikasjonsfolk mye å svare for.

I et nytt, oppsiktsvekkende blogginnlegg forteller de om et økende antall brukere som opplever at iPhone 6-skjermen enten blir svært treg med å registrere fingertrykk, eller slutter å respondere helt.

iFixit kaller fenomenet «Touch Disease».

Skal være utbredt

Tekno-bloggen hevder Apple er fullt klar over problemet, uten å ville anerkjenne det.

Apple har så langt ikke kommentert påstandene, som nå vekker oppmerksomhet i amerikanske teknologimedier.

Les også

Samsung latterliggjør iPhone uten hodetelefon

Macrumors skriver at problemet fremstår «veldig vanlig» og viser til at IT-giganten har fått et titalls klager i sitt eget supportforum, i tillegg til at tredjeparts serviceverksted jevnlig mottar telefoner med skjermer som ikke responderer.

Tror alle er «tikkende bomber»

I Lousiana har Jason Villmer i STS Telecom mottatt rundt 100 iPhone 6 og 6- Plus-modeller som skal bære feilen.

– Dette problemet er såpass utbredt til at jeg føler at nesten hver iPhone 6/6 Plus har tasteproblemet, og er tikkende bomber som bare venter på å slå seg vrange, sier han ifølge Macrumors.

I en lang diskusjonstråd på Reddit betegnes problemet som «enormt» av en bruker som hevder å være tidligere Apple-ansatt.

– Når jeg jobbet i Genius-disken [teknisk support i Apple-butikker, red. anm.] så jeg minst fem telefoner med dette problemet hver dag. Det var så fælt å be kundene punge ut 300 dollar for å erstatte telefonen når jeg visste at det var en designfeil, og ikke en feil forårsaket av brukere, skriver personen.

Les også

Apple øker investeringene i Kina

Følger «bendgate»

Det er uklart Apple kan løse problemet med programvareoppdateringer, eller om det i verste fall kan være en konstruksjonstabbe.

Det vil i så fall ikke være første gang for Apple, som også har måttet svare for at iPhone 6 Plus-telefoner ble bøyd av å ligge lommen.

Dette problemet fikk tilnavnet «bendgate», og i dagens iPhone 6S-modeller har Apple forsterket aluminiumskonstruksjonen.

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om

  1. Apple
  2. iPhone

Flere artikler

  1. Apple innrømmer iPhone-feil: Telefoner skrur seg plutselig av

  2. Apple visste at dette kunne skje før iPhone 6 ble lansert

  3. Apple bekrefter problemer med iPhone 8

  4. Saksøker Apple for «defekte» tastaturer

  5. iPhone 8 lanseres trolig til høsten: Dette er spådommene