SVT forbyr ansatte å bruke Tiktok

Tiktok samler inn for mye informasjon, mener kringkasterens sikkerhetsavdeling.

Publisert: Publisert:

Den svenske allmennkringkasteren Sveriges Television (SVT) har besluttet å forby den omstridte videoapplikasjonen Tiktok. Det melder kanalen på egne nettsider mandag.

«SVTs IT-sikkerhetsavdeling har funnet ut at Tiktok-appen samler inn mer informasjon enn hva som anses som nødvendig. SVT har derfor besluttet at medarbeideren ikke får lov å ha Tiktok-appen på deres tjenestetelefoner. Denne appen skal slettes», skriver SVT i en e-post til de ansatte, ifølge kanalen.

Beslutningen kommer etter at det den senere tiden har vært mye kritikk av den svært populære appen.

Les på E24+

Tiktok har tatt verden med storm: Slik har selskapet gjort Trump bekymret

USAs president Donald Trump har tidligere innført en presidentordre som kan gjøre det umulig for appen å operere i USA. I tillegg fikk Tiktok-eieren Bytedance i helgen 90 dager til å kvitte seg med data fra amerikanske brukere.

Bytedance mistenkes å ha koblinger som gjør det mulig for kinesiske myndigheter å få tilgang til brukernes data. Dette er noe selskapet tidligere har avvist.

India har tidligere innført forbud mot applikasjonen, dette skjedde i forbindelse med en grensekonflikt med Kina. Australia har også uttalt at de vurderer om det er mulig å innføre et forbud.

Publisert:
Gå til e24.no