Bloomberg: Får ikke selge Tiktok uten tommel opp fra Kina

Kina har innført en ny lov mot eksport av teknologi rettet mot kunstig intelligens. Dermed blir Tiktok-eier Bytedance avhengig av godkjenning fra Kinas myndigheter før et salg av Tiktoks USA-virksomhet, sier en ikke-navngitt kilde til Bloomberg.

Kinesiske myndigheter har fredag kommet med en lov som forsinker salget av videoapplikasjonen Tiktok, skriver Bloomberg.
Publisert:

Siden USAs president Donald Trump truet med å forby videoapplikasjonen Tiktok i USA, har den kinesiske Tiktok-eieren Bytedance forsøkt å selge Tiktok-virksomheten i USA, Canada, Australia og New Zealand.

Kinesiske myndigheter ønsker imidlertid å stikke kjepper i hjulene for salget, ifølge en ikke-navngitt kilde med kjennskap til saken til Bloomberg.

Les også

Gir Tiktok-eier frist til å kvitte seg med brukerdata

Nye eksportrestriksjoner

Sent fredag har myndighetene innført nye restriksjoner på eksport av kunstig intelligens-teknologi som tekstanalyse, innholdsanbefaling, talemodellering og talegjenkjenning, skriver blant annet Wall Street Journal og New York Times.

Restriksjonene betyr ifølge Bloombergs kilde at Bytedance må få godkjenning fra Kinas handelsmyndigheter før et salg av Tiktok, men er ment til å forsinke salget og ikke som et salgsforbud, sier kilden.

Til det statlige nyhetsbyrået Xinhua sier professor Cui Fan ved University of International Business and Economics i Beijing ifølge CNBC at lovgivingen trolig vil bety at Bytedance vil trenge godkjenning fra myndighetene, og han hinter til at salgsforhandlingene kan bli stanset som følge av restriksjonene.

På sin Toutiao-konto skriver Bytedance at de vil følge lovgivingen fra myndighetene.

Les på E24+

Tiktok har tatt verden med storm: Slik har selskapet gjort Trump bekymret

Flere interessenter

Det skal være tre parter i forhandlinger om å kjøpe Tiktoks virksomhet i USA, Canada, Australia og New Zealand. Teknologiselskapet Oracle har uttrykt interesse for videoappen, og Microsoft har gått sammen med varehandelkjempen Walmart om å forhandle frem et kjøp.

Fredag kom også investeringsbanken Centricus Asset Management sammen med softwareselskapet Triller på banen. Trillers styreformann Bobby Sarnevesht sa fredag til Reuters at de to selskapene hadde bydd 20 milliarder dollar til Bytedance.

Den endelige prisen på Tiktok blir trolig mellom 20 og 30 milliarder dollar, tilsvarende mellom 180 og 270 milliarder kroner, sa en kilde med kjennskap til forhandlingene til CNBC på torsdag. Salget kan ifølge personen gjennomføres allerede neste uke.

Les også

USAs teknologisektor er verdt mer enn alle børsselskaper i Europa

Les også

Musk på vei inn i hjernen

Publisert:
Gå til e24.no