Norske helseteknologiselskap vokser i Kina: Dignio henter over 20 millioner i ny kapital

Det norske helseteknologiselskapet Dignio har sikret seg nok en kontrakt i Kina. Nå har selskapet fått nye og gamle investorer med for å hente inn friske millioner for å finansiere veksten.

Bilde fra en tidligere kontraktssignering i Oslo i august i år. Administrerende direktør Lars Christian Dahle i Dignio (t.h.) signerer avtalen med administrerende direktør for St. Mount Hospital i Shanghai, Jiawu Zong. Bak fra venstre, ambassaderåd ved Kinas ambassade, Zhou Dalin, Kari Kværner fra Norway Health Tech, statssekretær Maria Jahrmann Bjerke og Abelia-sjef Håkon Haugli

Foto: Marius Lorentzen E24
  • Marius Lorentzen
Publisert:

For det norske selskapet Dignio har det vært en mildt sagt hendelsesrik høst.

Først signerte selskapet en avtale med den nye klinikkjeden St. Mount Hospital i Shanghai i august. Den avtalen er ventet å kunne gi flere hundre millioner kroner i inntekter.

Deretter sikret selskapet seg nok en kontrakt. Det skjedde under det norske statsbesøket til Kina denne måneden.

Med Kong Harald til stede signerte Dignio en avtale med Yi Fang Group om leveranser av sitt system for medisinsk fjernoppfølging til Yi Fangs nye bydel som skal bygges i Beijing.

Denne siste avtalen i første omgang er verdt 120 millioner kroner for Dignio, ifølge kommunikasjonsansvarlig Henriette Krogstad, men potensialet er langt større avhengig av fremtidige volumer og bestillinger.

Selskapet opplyser til E24 at styret i selskapet nå har vedtatt en planlagt emisjonen der en gruppe investorer skyter inn til sammen 22,9 millioner i ny kapital.

5,57 millioner skal komme fra eksisterende aksjonærer, inkludert ansatte, mens de resterende 17,4 millionene kommer fra nye aksjonærer, opplyser selskapet.

Les også

Jack Ma skal pushe norsk laks til kineserne

– Dignio er i ferd med å gjennomføre en betydelig kapitalforhøyelse. Dette er nødvendig for å kunne møte veksten som vil komme med kontraktene vi nå har inngått, og som vil lansere vår skybaserte plattform innen nye digitale helsetjenester internasjonalt, sier gründer og administrerende direktør Lars Dahle i Dignio.

Selskapet leverer en rekke løsninger innenfor helseteknologi, inkludert automatiske medisindispensere til hjemmebruk og fjerndiagnostisering. Løsningene har det til felles at pasientene kan slippe en rekke lege- eller sykehusbesøk, og at helsepersonellet kan følge pasienten selv om de er hjemme.

Selskapet har allerede en del norske kommuner på kundelisten, og nå ruller de altså ut i verden.

Dignio er blant annet også i en dialog om et forskningssamarbeid mellom Beijing University og Center for Connected Care ved Oslo universitetssykehus der Dignio skal være utstyrsleverandør. I tillegg jobbes det også med mulige kontrakter i Storbritannia.

Les også

Gjennombrudd for norsk helseteknologi i Kina: Dignio skal levere systemer for fjernbehandling

Snudde til overskudd i fjor

Dignio ble etablert i 2010, men Lars Christian Dahle forteller at utviklingen for alvor tok fart i 2012 da selskapet ansatte folk på heltid.

Etter noen år med underskudd skjøt utviklingen kraftig fart i 2017. Omsetningen økte fra 7,1 til 17,7 millioner, mens resultatet gikk fra -1,3 millioner til et overskudd etter skatt på 4,2 millioner kroner.

Ifølge Brønnøysundregistrene hadde selskapet 24 ansatte per 14. september i år.

– Nå føler vi at den store «oppstartsrisikoen» er over og vi kan få til dette. Vi sover bedre om natten nå, sa Dahle til E24 i august etter kontraktsigneringen med St. Mount.

Sivilingeniøren fra NTNU takket for noen år siden nei til en vanlig jobb for å være med på oppbyggingen av Dignio, etter en karriere iblant annet Telenor, HP og NextGenTel.

– Per i dag har vi inntekter fra om lag 50 norske kommuner, men vi vant flere kontrakter før sommeren som tilsier at vi dobler inntektene våre, la han til.

Det er Oslo og Bergen kommune som er selskapets største kunder foreløpig.

Les også

Aker Solutions vinner milliardavtale i Kina

Les også

Nok en signeringfest for norske selskap i Kina

Les også

Norge får direkterute til Kina

Publisert:

Her kan du lese mer om

  1. Teknologi
  2. Kina

Flere artikler

  1. Innovasjon Norge mente produktet ikke ville fungere i Kina – har signert kontrakter verdt 400 mill.

  2. Norsk helseteknologi i Kina: – Potensialet er enormt

  3. Bransjen vil bli kvitt stempelet som velferdsprofitører

  4. Annonsørinnhold

  5. Avtalebonanza i Beijing – 24 nye samarbeid

  6. Lifecare-aksjonær langer ut mot styret