Apple skal være i samtaler om TV-produksjon

Kan det neste «House of Cards» bli servert av Tim Cook?

ETTER NETFLIX? Her står de to selskapene – som til nå ikke har hatt spesielt sammenfallende interesser – ved siden av hverandre på et børsdisplay på Wall Street.
Publisert:

Flere eksperter mener Apple sårt trenger nye satsingsområder. Iphone-salget har stagnert, og IT-giganten har varslet kravstore investorer om at inntektene vil synke fremover.

Nå melder nettstedet TheStreet Apple har vært i møter med TV-produsenter og studioer i Hollywood for å diskutere produksjon av TV-innhold eksklusivt til iTunes.

Det kan bety at Apple planlegger å gå i strupen på Netflix, som har gjort stor suksess med et voksende utvalg egenproduserte TV-serier som kun er tilgjengelig eksklusivt i egen strømmetjeneste.

Mest kjent er den politiske thrilleren «House of Cards», som for øvrig skapte historie ved å bli den første Emmy-vinnende TV-serien som ikke har blitt sendt via en TV-kanal.

Les også

Eksperter mener Apple må finne på noe nytt etter historisk varsel om nedgang i salget

Har kun «videosjappe»

Apple har kastet seg sent inn i strømmerevolusjonen. Apple Music ble lansert som Spotify-utfordrer først i fjor.

Imens har IT-giganten fortsatt til gode å utvikle et abonnementsbasert alternativ til Netflix, som i dag dominerer det globale strømmemarkedet for film og TV.

Apple tilbyr riktignok strømming av filmer og TV-serier gjennom iTunes, men da etter «videosjappe»-modellen: Titlene leies stykkevis, eventuelt kjøpes i digital utgave.

Ifølge TheStreet kan forhandlingene om eksklusivt innhold være ledd i et større TV-fremstøt som planlegges annonsert i september i år.

Les også

Vinden snur for Apple: Varsler første salgsnedgang på over 10 år

Abonnementstjeneste på vent?

E24 har lite erfaring med nettstedet, men journalisten som har skrevet artikkelen skal ha gode kilder i underholdningsbransjen. Han har tidligere jobbet for Reuters og Bloomberg Businessweek.

Sistnevnte er blant flere amerikanske medier som tidligere har skrevet at Apple planlegger en abonnementsbasert TV-tjeneste, som har vært ryktet å både utfordre strømmetjenester og slå beina under kabelselskapene.

I desember meldte imidlertid Business Insider at disse planene var satt på vent, noe Bloomberg senere hevdet å kunne bekrefte.

Publisert: