Ny avtale for Airthings: Produktene skal selges hos amerikansk byggevaregigant

Det norske teknologiselskapet Airthings doblet inntektene fra 2016 til 2017. Nå har de inngått en ny avtale med den amerikanske byggevaregiganten Home Depot.

STARTET I 2008: Airthings ble startet for ti år siden, etter en idé fra forskere som jobbet med partikkelfysikk hos Den europeiske organisasjonen for kjernefysisk forskning (CERN).
Publisert:

– 2018 er også et veldig bra år, nå sitter vi og får på plass de siste tingene. I 2015 satte vi oss et mål om å nå en omsetning på 100 millioner i 2018, og vi kommer nok i hvert fall veldig nært, sier administrerende direktør i Airthings, Øyvind Birkenes.

Selskapet spesialiserer seg på utvikling av smarte sensorer for måling av luftkvalitet og radon, og produktene selges allerede globalt via Amazon, og i Norden gjennom forhandlere som Elkjøp, Komplett og Jernia.

Les også

Tredoblet salgsinntektene og sikret nytt millionbeløp: Nå skyter Wiral fart mot USA

Ny avtale

Nå har også selskapet nylig inngått en avtale med den amerikanske byggevaregiganten Home Depot, som har over 2.200 varehus i USA og Canada.

– Dette er en kjempemulighet for oss, og noe vi har jobbet mye med å få på plass på en god måte, sier Birkenes.

I første omgang er det radonmålerne Airthings Home og Airthings Wave som skal bli tilgjengelig i 71 varehus i USA i januar. Målet er at produktene blir tilgjengelig i langt flere butikker på sikt.

– Vi har sett andre som har kommet seg inn i varehuset på denne måten før, og har gjort det veldig bra, sier Birkenes.

I 2016 hadde selskapet driftsinntekter på 29,5 millioner kroner, og i regnskapet for 2017 hadde tallet doblet seg til over 61,8 millioner kroner. Selv om selskapet har investert mye i forskning og utvikling, har også årsresultatet vokst fra 796.753 kroner til 5,3 millioner i samme periode.

Samtidig har også antall ansatte økt, og selskapet har nå 40 medarbeidere.

SJEFEN: Selskapet under toppsjef Øyvind Birkenes har hatt god vekst siden han kom inn i stillingen i 2015.

Størst i USA

Birkenes forteller at USA i dag trolig står for over halvparten av selskapets omsetning. Men selskapet gjør det også bra i Canada, og veksten i både Europa og Sør-Korea er god.

– Målet er å vokse videre. Vi ser spesielt store muligheter innen en ny enhet i selskapet som selger løsninger til kontorbygg, skoler og barnehager globalt, sier Birkenes.

Les på E24+

Kampen om din stive nakke strammer seg til: Cutters-gründerne tar opp kampen med thaimassasje og luksusspa

– Vi bruker samme maskinvare, men andre programvareløsninger for våre kommersielle løsninger, fortsetter han.

Birkenes sier at han ser at konkurransen i markedet blir hardere, spesielt når det gjelder måling av luftkvalitet i hjemmet.

– Men vi har bygd en god skalerbar løsning, som vi også har fått flere priser for. Så vi skal fortsette å komme med løsninger som er gode, unike og lette å bruke, sier Birkenes.

Selskapet vant i september en «smart hjem»- under en verdensledende elektronikkmesse i Berlin, og i Norge har selskapet vunnet den norske eksportprisen, som ble delt ut av næringsministeren i april.

Les også

Slik gjør vi Norge til en digital industrinasjon

Les også

IKT-næringen omsetter for 165 milliarder i utlandet - i året

Les også

Kahoot verdsettes til nesten tre milliarder kroner

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om