Legger 500 millioner dollar på bordet for lisens i Myanmar

Total investeringsramme på 1 milliard dollar.

SATSER: Telenor og konsernsjef Jon Fredrik Baksaas satser stort i Myanmar.
Publisert: Publisert:

Telenor har i dag undertegnet en avtale med regjeringen i Myanmar om en landsdekkende telekommunikasjonslisens. Lisensen omfatter frekvenser i 900MHz og 2,1GHz-båndene og gjelder i 15 år.

Telenor venter å lanserer tjenester i landet innen åtte måneder.

- Vi har passert en milepæl med undertegningen av denne landsdekkende lisensavtalen med regjeringen i Myanmar. Dette markerer starten på en spennende reise i Myanmars utvikling, som Telenor vil støtte gjennom å levere mobiltjenester i verdensklasse og drive ansvarlig forretningspraksis av høy standard, slik vi gjør i alle våre markeder, sier Telenors konsernsjef Jon Fredrik Baksaas i en kommentar.

God forretningsmulighet

Den totalt investeringsrammen, da definert som lisensavgift pluss akkumulerte tap inntil oppnådd positiv operasjonell kontantstrøm, ventes å bli på rundt én milliard dollar. Av dette utgjør lisensbeløpet 500 millioner dollar. Telenor har som mål å oppnå et positivt brutto driftsresultat (EBITDA) i landet innen tre år.
Telenor tar sikte på dekke 90 prosent av befolkningen i landet i løpet av fem år.

- Med en befolkning på rundt 60 millioner der mindre enn ti prosent har tilgang til mobile tjenester, representerer Myanmar en god forretningsmulighet for Telenor. Telenor-konsernet vil bygge på sin globale og regionale erfaring i å etablere Telenor Myanmar som en sterk massemarkedsoperatør, heter det i meldingen fra Telenor.

LES OGSÅ:

Publisert: