Svindlet Google og Facebook for én milliard

Svindlere sendte falske fakturaer som blant annet fikk giganter som Facebook og Google til å gå på limpinnen.

Foto: Mindaugas Kulbis AP
  • E24
Publisert:

Evaldas Rimasauskas erklærte seg skyldig i tiltalen da han ble fremstilt for en domstol i New York sist uke. Rimasauskas og ukjente medsammensvorne klarte å få Facebook til å overføre 99 millioner dollar, og Google til å sende ham 23 millioner dollar – til sammen i overkant av en milliard kroner, skriver NBC News.

Det gjorde selskapene etter å ha fått falske fakturaer, der svindlerne oppga å være et asiatisk selskap som er underleverandør til begge selskapene.

Les også

Amazon blir med på norsk milliardprosjekt

I tillegg til å erklære seg skyldig har Rimasauskas sagt seg villig til å betale tilbake 49,7 millioner dollar som han selv tjente på svindelen. Mannen ble utlevert fra Litauen til USA i 2017.

Svindlerne utnyttet det faktum at de store amerikanske teknologiselskapene gjør forretninger med et gigantisk antall underleverandører, og på jevnlig basis betaler ut store summer til disse.

Ifølge Reuters utga svindlerne seg for å være Quanta Computer Inc. Selskapet som er basert i Taiwan har innrømmet dette etter at Rimasauskas ble arrestert i 2017.

Ifølge FBI utgjorde tapene som følge av lignende svindler som dette mer enn tre milliarder dollar, tilsvarende 25 milliarder kroner, siden de begynte å følge med på fenomenet i 2013.

Her kan du lese mer om

  1. Facebook
  2. Google
mail
E24

Start dagen med

Morgengryn Logo

Hold deg oppdatert på de viktigste nyhetene, de siste nøkkeltallene, og dagens kalender. Tilbudet er gratis.

Flere artikler

  1. Facebook-aksjen løftes av rekordhøye resultater

  2. Stordalen krever at Facebook og Google skatter mer

  3. EU legger press på nettgigantene

  4. Annonsørinnhold

  5. Norge kan risikere å tape på økt Facebook-skatt

  6. Nå er «Fangman» like store som Frankrike og Storbritannia