Nortura utsatt for dataangrep

Nortura har stengt ned sine IT-systemer som følge av et dataangrep. Angrepet fører blant annet til redusert aktivitet ved fabrikker.

Norturas anlegg på Rudshøgda.
Publisert:

Ifølge VG arbeider selskapet for å få en fullstendig oversikt over situasjonen og omfanget, i tillegg til å legge planer for å håndtere konsekvensene.

– Nortura er utsatt for et dataangrep. Vi har derfor besluttet å stenge ned våre IT-systemer og fjerne internettilgangen på våre lokasjoner for å minimere mulig skade på systemer og operasjoner, heter det i en melding på Norturas nettsider datert tirsdag.

Resultatet er at aktiviteten ved flere av fabrikkene og ekspedisjoner er redusert inntil videre, opplyser kjøttgiganten, som vil komme tilbake med oppdatert informasjon.

Nortura er morselskapet i konsernet som ble til ved en fusjon mellom samvirkeforetakene Gilde Norsk Kjøtt og Prior Norge i 2006. Gilde og Prior er blant merkevarene som Nortura står bak.

Nortura har stoppet inntransport av dyr. Dette forteller Kjell S. Rakkenes, konserndirektør for kommunikasjon i Nortura, til NRK onsdag morgen.

Produksjonen av kjøtt, egg og pålegg går som normalt.

Det meste av julevarene har allerede blitt sendt ut. Så foreløpig vil ikke angrepet ha noe å si for forbrukerne, ifølge Rakkenes.

Nortura vet ikke hvem som står bak angrepet, og de har ikke mottatt krav om løsepenger. Men både politiet og politisk ledelse i landbruks- og matdepartementet er varslet, skriver NRK.

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om