NVE-rapport: Mer fornybar energi i Norge

Strøm og biodrivstoff vil erstatte mye fossilt drivstoff de neste årene, viser en ny rapport. Den samlede energibruken i Fastlands-Norge kommer til å øke noe.

MER STRØM: En ny rapport fra NVE viser at den samlede energibruken i Fastlands-Norge kommer til å ha en moderat økning fram mot 2020. Her fra Skeikampen ved Toten.
Publisert: Publisert:

Flere elbiler, elektriske ferger og andre elektriske kjøretøy er med på å påvirke strømforbruket, melder Norges vassdrags- og energidirektorat (NVE).

En ny rapport fra NVE viser at den samlede energibruken i Fastlands-Norge kommer til å ha en moderat økning fram mot 2020.

Bruken av strøm kommer samtidig til å øke sterkt som følge av oppgang i industrien og reduksjon i bruken av fossile energivarer, heter det i en pressemelding fra NVE.

I tillegg til økt strømbruk, er det ventet at forbruket av biodrivstoff kommer til å øke mot 2020, mens bruken av fyringsolje, bensin og diesel kan gå ned.

I rapporten kommer det fram at hovedtrenden for den samlede energibruken i Norge er en overgang fra fossile energivarer til fornybar energi.

Les også

Reaksjoner mot Trumps klimarevers: – Avgjørende for vår økonomiske framtid

Les også

Statkraft selger seg ut av gigantisk vindkraftprosjekt

Les også

Fersk rapport: Kullkraften bremser

Publisert:
Gå til e24.no