Dette er den nye «Folke-Teslaen»

115.000 Tesla-entusiaster har allerede forhåndsbestilt Model 3.

NYESTE MEDLEM I TESLA-FAMILIEN: Den nye Teslaen vil først være klar for levering i slutten av 2017. Alle bilene er blant annet utstyrt med autopilot og supercharger-muligheter.
Publisert:

Klokken 05.30 norsk tid viste Tesla-sjef Elon Musk fram selskapets nyeste bil, model 3, for første gang.

Det har på forhånd vært stor interesse knyttet til den nye modellen, som er ventet å løfte elbilprodusenten fra nisjeprodusent til en stor aktør. Den skal nemlig være et rimeligere alternativ til Teslas sportsbiler.

Under pressekonferansen i California natt til fredag uttalte Musk at bilen skal være sikker, romslig og rimelig.

Han kunne også avsløre at prislappen på den nye modellen er satt til 35.000 dollar, tilsvarende 290.000 norske kroner med dagens dollarkurs.

– Tesla lager raske biler, og Model 3 er intet unntak, sa Musk i forbindelse med avdukkingen av ferskeste bil i Tesla-stallen.

Bilen skal gå fra 0 til 96 kilometer i timen i løpet av bare seks sekunder.

Minimum rekkevidde blir på om lag 250 miles, tilsvarende over 400 kilometer. Til sammenligning har dagens Model S en rekkevidde på 240 til 270 miles, tilsvarende 386 til 435 kilometer, etter amerikansk målemetode.

Les også

Tesla bygger gigantfabrikk i ørkenen

Musk trakk også frem at alle bilene er utstyrt med autopilot, og skal ha bagasjerom både foran og bak.

Alle bilene vil også ha muligheten for supercharging, som innebærer at bilen kan lades på Teslas egne, raske ladestasjoner.

De første bilene skal være klar for levering innen slutten av 2017.

Ifølge Tesla-gründer Elon Musk er Model 3 en del av selskapets "secret master plan". Selskapet har en visjon om å akselerere verdens overgang til bærekraftig energi.

Vil selge 500.000 biler i året

Med den nye, og til nå mest folkelige modellen av Tesla, har bilprodusenten satt seg et mål om å produsere og selge 500.000 biler i året.

Målet ser ikke ut til å være uoppnåelig.

Under pressekonferansen fortalte Musk nemlig at 115.000 allerede har forhåndsbestilt bilen på verdensbasis – uten å ha sett bilder av bilen.

Tesla åpnet for bestillinger av bilen på nett under presentasjonen, men det har også vært mulig å forhåndsreservere hos de lokale forhandlerne fra tidligere denne uken.

HOLDT PRESSEKONFERANSE: Elon Musk presenterer den nye Teslaen i California. Blant annet skal alle bilene ha supercharger-muligheter.
Les også

Derfor er Tesla Model X borte fra Finn.no

Stor interesse

Her i Norge har bilforhandlere allerede torsdag denne uken åpnet for å ta imot forhåndsbestillinger av bilen. Og

LANGE KØER: Rundt omkring i hele verden stod folk torsdag formiddag i kø for å sikre seg den nye Teslaen - usett! Her fra Seattle, USA.

mange har benyttet seg av tilbudet.

Dagens Næringsliv skrev torsdag at det var lang kø utenfor Tesla-butikken i Oslo, der det var åpent for bestillinger før detaljer rundt bilens egenskaper og utseende var kjent.

Fra før av har Tesla model X og model S på markedet.
Teslas Model S P85D ble kåret til årets feteste bil i 2015 av E24s lesere.

Les også

Snart får de første elbilene EK-skilter

Les også

Derfor forsvant Tesla Model X

Les også

Elon Musk nekter å selge Tesla til «superuhøflig» kunde

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om