Knallhard kamp mellom tyske premiummerker

Det er en beinhard kamp mellom de tre tyske premiummerkene Audi, BMW og Mercedes-Benz. De kommer alle til å sette salgsrekord i 2015, men hvem som blir størst, gjenstår å se.

TYSK KAMP: Audi, BMW og Mercedes-Benz har så langt i år solgt over 1,3 millioner biler hver.
Publisert: Publisert:

Både Audi og BMW kan melde om rekordsalg i september og at de er på god vei mot å selge flere biler enn noensinne i 2015. Samtidig er det Mercedes-Benz som har den høyeste salgstakten av dem.

Totalt er fortsatt BMW størst, med 1.395.700 (uten Mini og Rolls Royce) leverte biler i løpet av årets tre første kvartal, en økning på 5,8 prosent. Mercedes-Benz ligger på 1.376.424 biler (uten Smart), men øker i et langt høyere tempo, med 15 prosent. Audi følger med 1.347.950 opp 3,8 prosent.

– I lys av de vanskelige markedene i flere viktige regioner, ser vi på salgstallene i tredje kvartal som positive. Veksten i Eurpoa viser at de nye modellene tilfører ekstra volum, sier Luca de Meo, styremedlem i Audi AG sin salgs- og markedsføringsavdeling, i en pressemelding.

Ian Robertson, som har samme posisjon i BMW AG, sier så å si det samme i BMWs pressemelding. Han har også tro på at noen nye modeller vil løfte salget videre.

GIR VOLUM: Den kan være den nye GLC-modellen til Mercedes-Benz som gjør at de passerer BMW.

Rekordår

– I fjerde kvartal kommer den nye 7-serien på markedet. X1 kommer i slutten av oktober, og med økt kapasitet på fabrikken i Spartanburg betyr det at vi kommer nærmere å møte den ekstremt høye etterspørselen på våre større X-modeller. Vi er i rute til en ny salgsrekord i 2015, sier Robertson.

Hvilket av merkene som ender med å bli størst når året er omme, er ikke sikkert. BMW har de senere årene vært det merket som har solgt mest av de tre, men salgstakten til Mercedes-Benz er så mye høyere at dagens forsprang på rundt 20.000 for BMW, fort kan være spist opp innen nyttår.

FOSSER FREM: Med en ny X1-modell som lanseres i slutten av oktober tror BMW på en videre vekst ut året.

Mer bilstoff på E24 BIL

BMW leverte 180.475 biler i september, åtte prosent mer enn samme måned i fjor. Mercedes-Benz sitt tall var 188.444, noe som er 16 prosent bedre enn i fjor.

Til tross for at septembertallene til Audi, 170.900, var de beste for denne måneden noensinne, sakker de akterut i forhold de to andre. Det er lite sannsynlig at de nå vil ta igjen de to andre i løpet av årets tre siste måneder.

Les også

Her kan du sjekke om din bil er rammet av VW-jukset

Les også

Tyske bilgiganter tar opp kampen mot Tesla

Les også

Meningsløst bra

Publisert:
Gå til e24.no