3-serie med tre sylindre

Dagens BMW 3-serie kommer straks med en facelift, og muligheten for å velge en motor med færre sylindre enn noen gang tidligere.

AUGUST: BMW 3-serie med midtlivsoppdateringen kommer til Norge i august.
  • Morten Abrahamsen
Publisert: Publisert:

Dagens BMW 3-serie har vært på markedet siden 2012 og nå er den klar for en liten midtlivsoppdatering. Det medfører litt kosmetikk med nye støtfangere og LED-lykter foran og bak.

Innvendig har de lagt på noen flere kromdetaljer og det skal ha blitt flere valgmuligheter når det gjelder interiøret. Det samme gjelder felger og fargevalg utvendig.

– Med et oppgradert designspråk og avansert kjøre- og motorteknologi er nye BMW 3-serie Sedan og Touring mer attraktiv enn noen gang. Den nye 3-serien er tilgjengelig med klassisk bakhjulsdrift eller intelligent BMW xDrive firehjulsdrift og lanseres med mange nye motorer, sier Christian Gottschalk, markeds- og kommunikasjonsdirektør i BMW Group Norge, i en pressemelding.

Noe som definitivt er nytt er at den kan leveres med en tre sylindret motor. Den kommer i 318i, og er en bensinmotor på 136 hestekrefter med 220 Newtonmeter i dreiemoment. Null til hundre skal ta 8,9 sekunder og har et utslipp på 99 gram CO2 per kilometer.

(Saken fortsetter under bildet)

SUKSESSMODELL: 3-serien har en 40-årig historie, og er BMWs mest solgte modell gjennom tidene.

En annen nyhet er at 3-serien blir tilgjengelig som ladbar hybrid. 330e har en totalytelse på 252 hestekrefter, og kan kjøres i inntil 35 kilometer rent elektrisk. Den skal ha et CO2-utslipp på 49 gram per kilometer og et snittforbruk på 0,21 liter per mil. Null til hundre tar 6,3 sekunder. Denne modellen vil lanseres i Norge helt i starten av 2016.

Mer bilstoff på E24 BIL

3-serien vil også komme med fire og sekssylindrede bensinmotorer, og firesylindrede dieselmotorer.

Den aller første 3-serien ble lansert for 40 år siden i år, og siden den gang har den blitt BMWs mest solgte modell, med 14 millioner solgte eksemplarer.

3-serie med facelift kommer til Norge i august, prisene vil være klare i juni.

Publisert:
Gå til e24.no

Flere artikler

  1. Jaguar XE med en ideell motor

  2. De mest spennende bilnyhetene i 2016

  3. - Ikke noe for skiboks og barnesete

  4. Ny toppmodell fra BMW

  5. Lav avgift - høyt forbruk