Renault-Nissan vil bli store med Datsun i Russland

Nissan faset ut Datsun-navnet i 1981, nå kommer det tilbake.

DATSUN: Konsernsjef Carlos Ghosn presenterte før helgen en ny billigbil for det russiske markedet, som også er en relansering av Datsun-navnet.
Publisert: Publisert:

Konsernsjef i Renault-Nissan, Carlos Ghosn, har stor tro på det russiske bilmarkedet. Dette til tross for en svekkelse i salget den siste tiden og den pågående krisen på Krim.

- Vi tror på potensialet i det russiske markedet, sa Ghosn under presentasjonen av den nye Datsun on-Do i Moskva i forrige uke, ifølge Automotive News.

- Vår strategi tar ikke hensyn til kortsiktige dumper, men tar i betraktning trender og det langsiktige potensialet.

Les også

Nissan blåser liv i Datsun etter 30 år

For to år siden kunngjorde Nissan at de skulle lansere biler under Datsun-navnet igjen. Dette skal være kjøretøy laget for de fremvoksende markedene. I første omgang med en småbil, som skal få førstegangskjøpere til å velge nybil istedet for en brukt.

Det er samme strategi som Renault har med Dacia.

Stor økning

Da Renault-Nissan alliansen ble grunnlagt i 1999 var omtrent én prosent av gruppens salg fra BRIK-landene, Brasil, Russland, India og Kina. I 2013 sto disse landene for mer enn 30 prosent av alliansens salg.

I Russland falt bilsalget med fem prosent i 2013, og det er ventet at den trenden vil forsette i år.

Mer bilstoff på E24 BIL

- Jeg ser det faktum at markedet gikk tilbake i fjor og trolig vil gjøre det i år og, men når vi investerer, gjør vi ikke dette for neste år, men for de fem, 10, 20 kommende årene, sa Ghosn.

Nissan-Renault kommer i løpet av året til å ta over hele AvtoVAZ, som eier det bestselgende merket i Russland, Lada.

Stor markedsandel

Datsun skal bygges ved AvtoVAZ sitt Togliatti-anlegg og Ghosn sa at de i størst mulig utstrekning skal bruke lokale leverandører.

- Den svake lokale valutaen er en fordel for lokale merker. Utenlandske merker importerer en masse biler. Så når rubelen svekkes, er det en ulempe for alle som handler i euro eller dollar.

Les også

Lansert under Brezjnev - nå er det over

Ghosn sa at de sikter på en markedsandel på 40 prosent i det russiske markedet, med produkter fra hele alliansen, uten at han var spesifikk i tidsrammen for dette målet. I dag er den på 32 prosent.

Datsun on-Do koster 400.000 rubler, tilsvarende 67.000 kroner, i Russland.

Les også:

Publisert: