Tidenes sterkeste Jaguar

Jaguar feirer 50års jubileet til E-typen med å rulle ut sin sterkeste produksjonsbil, noensinne.

HEFTIG: Jaguar sier de aldri har laget en sprekere produksjonsmodell enn Jaguar XKR-S.
Publisert: Publisert:

I Jaguar XKR-S har de ytterligere oppgradert V8-motoren man finner i de andre XK-modellene. Den er kompressormatet som i XKR, men med enda mer krefter, 550 hestekrefter, mot 510.

Dette skal gjøre den til den sprekeste Jaguar for vanlig vei, noensinne. Blar man litt i historiebøkene til Jaguar ser man at dette på sett og vis ikke helt stemmer. XJ220 fra nittitallet hadde samme antall hestekrefter var trolig raskere til hundre, men den var helt absurd dyr og ble kun laget i 281 eksemplarer mellom 1992 og 1994. Mulig den sees på som en ren spesialmodell.

Dristig

Uansett så når XKR-S hundre fra stillestående på 4,4 sekunder og har en toppfart på 300 kilometer i timen, mot XKR sine 4,8 og den er sperret på 250 kilometer i timen.

KRAFTIG: Jaguar XKR-S har 550 hestekrefter og 680 Newtonmeter i dreiemoment.

- XKR-S er en dristig og spennende ny modell for Jaguar. Vi forventer at den tiltrekker seg både lojale og nye Jaguar entusiaster, som forstsatt ønsker komforten, velstanden og klassen bare en Jaguar kan tilby, sier Adrian Hallmark, Jaguars nye sjef, i en pressemeldig.

Litt miljøvennlig

Jaguar sier at bilen skal være den mest miljøvennlige i sin klasse, med utslipp under 300 gram CO2 per kilometer.

Bilen har spesiallagete fjæringer og et reprogrammert understellsoppsett.
Under lanseringen av bilen på Genève- utstillingen, som starter 3. mars, vil det og bli feiret at det er 50 år siden den ikoniske E-typen ble lansert.

Jaguar XKR koster rett under 2,1 millioner kroner i Norge, XKR-S blir fort noen hundre tusen dyrere enn det.

Mer bilstoff på E24BIL

Les også

Følg E24 biljournalist på Twitter: @mortab

Publisert:
Gå til e24.no