Bygger bil uten ratt og bremser

Google skal bygge sine egne, selvgående biler.

SELVGÅENDE: Ifølge Googles prosjektleder skal Google-bilen bli å se på veiene i USA i løpet av året. Dette bildet er lagt ut av Google på deres egen blogg.
Publisert: Publisert:

Den nye Google-bilen har en start- og en stopp-knapp, men ellers ingen kontrollfunksjoner, ratt eller bremser, ifølge BBC.

Den lille, runde bilen er designet med et vennlig «ansikt», som skal gjøre folk vennligere innstilt til den selvdrevne bilen.

- Vi er veldig begeistret for denne bilen - den kommer til å presse grensene for selvkjørende teknologi, og å forstå begrensningene, sier lederen av prosjektet, Chris Urmson.

Noen forskere mener derimot at slike selvkjørende biler kan skape trafikkproblemer, ettersom folk vil pendle mer via bilen når de ikke trenger å kjøre den selv.

Google starter med å bygge hundre prototyper av bilen, som har plass til to personer.

Den skal være elektrisk og maksfarten er på 40 kilometer i timen. Fronten av bilen er dekket i et skumgummiliknende materiale, slik at den skal være tryggere for fotgjengere.

Bilen er fullstendig avhengig av Googles kart, og en kombinasjon av laser- og radarsensorer kombinert med kameradata gjør at bilen kan kjøre rundt på egen hånd.

Google skal nylig ha testet bilen over lengre strekninger med landevei, men bytrafikk kan by på mer problemer.

- Vi kommer til å se disse bilene på veiene innen et år, spår Urmson i Google.

Les også:

Google på aggressiv fremmarsjDronesalget tar avVolvo vil bygge elektriske veier

Publisert:
Gå til e24.no