Range Rover i
størrelse XXL

En Range Rover er i utgangspunktet en av de største personbilene på markedet, men det er ikke nok for alle. Så snart kommer en enda lengre utgave.

STRUKKET: Den fra før av svære Range Rover, blir enda større.
  • Morten Abrahamsen
Publisert: Publisert:

For første gang på 20 år skal Range Rover tilbys i en ekstra lang utgave.
Det som fra før av er en stor bil, vil neste år være tilgjengelig i en versjon som gir ytterligere 14 centimeter beinplass i baksetet.

- Ved å inkludere en Range Rover med lang akselavstand i vår portofolio av luksus-SUVer, kan nå våre kunder velge en bil som byr på et overlegent nivå av innvendig plass og komfort, i et marked som inntil nå har vært dominert av sedan-modeller, sier Phil Popham, markedsdirektør i Jaguar Land Rover, i en pressemelding.

Test av Range Rover 3,0 TDV6

De første visningene av modellen viser nok og hva de ser på som de største markedene til bilen. Det er på LA Motor Show og Guangzhou i Kina, i slutten av november.

Lenestoler

Forlengelsen av karosseriet er gjort fra forkanten av bakre hjulbue. Man kan få bilen med individuelle seter, som nå kan justeres enda mer enn i den vanlige utgaven. Det skal være mulig å vippe dem i en vinkel på 17 grader. Med i pakken er automatiske gardiner og panoramatak.

Mer bilstoff på E24 BIL

STUE: Med 14 centimeter ekstra er plassen i baksetet god.

I tillegg kommer et nytt utstyrsnivå, kalt «Autobiography Black», som skal bestå av enda mer eksklusive materialer enn det eksisterende øverste nivå, «Autobiography.» Dette skal første gang vises frem på en bilutstilling i Dubai i begynnelsen av november.

Siden den første Range Rover-modellen ble introdusert i 1970 har den blitt laget i mer enn 840.000 eksemplarer. Dagens utgave er fjerde generasjon og ble introdusert i 2012.

Til og med september har det blitt registrert 106 nye Range Rover i 2013 i Norge, ifølge tall fra Opplysningsrådet for veitrafikken. Billigste modell starter på drøyt 1,3 millioner kroner.

Les også:

Jaguar viser frem sin første SUV

Mot ny rekord for Jaguar Land Rover

Jaguar på flyttefot: - Blir ett av landets kuleste bilhus

Publisert:
Gå til e24.no

Flere artikler

  1. Bilnyheter som tåler granater

  2. Stor luksus

  3. Tidenes raskeste Land Rover

  4. Denne modellen kan doble Land Rovers salg i Norge

  5. Her er neste generasjons Bond-biler