BMW større enn Peugeot og Fiat i Europa

Det Europeiske bilmarkedet synker fortsatt, mens kundene dreier mot mer eksklusive småbiler.

HØYT TEMPO: BMW øker sin markedsandel i Europa, og bygger flere biler enn noensinne, her fra fabrikken i München

Bild@me.com
  • Morten Abrahamsen
Publisert: Publisert:

I de europeiske bilprodusentenes forening, ACEA, sine salgstatistikker for august, som nylig ble presentert, er det de såkalte premiummerkene som er vinnerne.

For første gang har BMW, uten tall fra Mini, en større markedsandel på det europeiske markedet enn Fiat-Gruppen og Peugeot.

I et synkende marked har BMW økt sitt salg siden i fjor med nær 10 prosent. Markedsandelen er på 5,7 prosent, mot 4,9 i fjor, mens Peugeot har sunket fra 6,5 til 5,6 prosent og Fiat har ligget stabilt på 5,3 prosent.

Les også: Salgsrekorder for Audi, BMW og Mercedes

Også Mercedes-Benz er i fremgang, og det er de mindre bilene som står for mye av dette.

Små og eksklusive

- Trenden er at det kjøpes mindre og mer luksuriøse biler i stedet for større massemarkedsbiler, dette gjelder særlig hos folk der barna har flyttet hjemmefra, sier Christian Ludwig, analytiker Bankhaus Lampe, til Automotive News.

Mer bilstoff på E24 BIL

Et annet element er at de tyske premiummerkene kan tilby gode finansieringsopplegg både fordi de har bedre balanse og høyere andrehåndsverdi enn mange av de andre merkene.

Etter en liten vekst i de to foregående månedene for det Europeiske bilmarkedet, var det på nytt nedgang august. Salget var fem prosent svakere enn samme periode i fjor, og så langt i år ligger det 5,2 prosent bak 2012.

Selv et merke som Volkswagen, som hittil har klart å holde salget oppe i et svakt marked, har en negativ utvikling. I august falt salget med over 17 prosent for hele Volkswagen-gruppen.

Les også:

Publisert:

Flere artikler

  1. Bilsalget: Fortsatt nedtur iSpania og Frankrike

  2. Vekst i Europas bilsalg

  3. Audi setter månedsrekord

  4. Europas bilsalg gir gass i tøffe økonomiske tider

  5. Kampen om premiummarkedet: BMW rundet to millioner biler for første gang