Toppblogger får flengende kritikk etter konkurs

Bostyrer påpeker seks forhold hun mener er straffbare etter konkursen til Kristin Gjelsvik (32) i Styleconnection i fjor.

SLUTT PÅ CHAMPAGNEN: Kristin Gjelsvik – som her nettopp har fått prisen som Årets influenser 2017 under Vixen Influencer Awards i februar i år – har hatt liten eller ingen kontroll på forretningsdriften i sitt nå nedlagte selskap Styleconnection AS, ifølge konkursboets sluttredegjørelse. Foto:

Foto: Klaudia Lech
 • Stein Østbø
Publisert:

Nøyaktig ett år etter konkursen i Kristin Gjelsviks Styleconnection har bostyrer Eivor Grindstuen avlevert sin sluttredegjørelse.

Bostyret skriver i rapporten at de er «kritisk til forretningsdriften av selskapet», og anfører på et tidspunkt at «disposisjonene på selskapets konto fremstår som om det skulle være en privatkonto».

Dette gjelder blant annet et lån fra Kristin Gjelsviks nære familie på 1,8 millioner kroner som skulle gå til selskapet, men som ble gitt direkte til Gjelsvik, ifølge redegjørelsen.

I redegjørelsen påpeker de også en rekke forhold de mener er straffbare.

Dette skriver bostyreren om selskapet:

 • Ulovlige uttak fra selskapet på i overkant av 1,8 millioner kroner.
 • Selskapet har i deler av perioden ikke hatt egen skattetrekkskonto. Etter at denne ble opprettet, har den ikke vært brukt. Dette er i strid med skattebetalingsloven.
 • Alle opplysninger som er nødvendige for pliktig regnskapsrapportering for 2016 og 2017 er ikke bokført. Dette er i strid med bokføringsloven.
 • Det er ikke sendt inn merverdiavgiftsoppgaver for 1. og 2. termin 2017. Dette er i strid med merverdiavgiftsloven.
 • Det er ikke sendt inn selvangivelse for 2016. Dette er brudd på ligningsloven.
 • Det er ikke utarbeidet årsregnskap for 2016. Dette er i strid med regnskapsloven.

Da Styleconnection gikk konkurs, hadde selskapet en gjeld på 1,55 millioner kroner. Etter at boet ble gjort opp, blant annet gjennom salg av resterende varelager og Internettdomene, var det kun 15.000 kroner igjen til fordeling til de ulike kreditorene.

Les også

Britisk motemilliardær navngitt i metoo- og rasismeskandale

Satset på klesmerke

Til VG opplyser Kristin Gjelsvik via e-post at hun opprettet aksjeselskap da hun satset og etablerte sitt eget klesmerke på Grünerløkka i Oslo.

– Konkursen viser hvor krevende det kan være å bygge noe nytt, og satsingen ble dessverre ikke som jeg håpet. Jeg beklager overfor de berørte kreditorene og de lojale kundene som støttet oss. Jeg er ikke enig i alle bostyrers konklusjoner, men tar rapporten til etterretning. Om dette får noen andre etterspill, vil tiden vise, skriver Gjelsvik og legger til at hun har tatt lærdom av dette.

– Heretter vil jeg drive virksomheten min som enkeltpersonforetak, og håper konkursen er et tilbakelagt kapittel. Jeg vil ikke gi ytterligere kommentarer til denne saken, skriver hun til VG.

Kristin Gjelsvik – som i februar ble kåret til «Årets influenser» under Vixen Influencer Awards – har tidligere uttalt seg om hvilken personlig belastning konkursen var.

– Det er en mental påkjenning å bli slått konkurs. Jeg var innom butikklokalet, og det er klart man blir lei seg når man ser drømmen forsvinne ut i noen søppelsekker, sa hun til MinMote i november i fjor.

Les også

Ryanair-sjefen tror ikke konkursbølgen er over: – Uunngåelig at flere av de svakere flyselskapene vil falle

Der innrømmet Gjelsvik også at hun hadde overvurdert sin egen kapasitet.

– Den siste tiden har det vært brannslukking, men drømmen om å få dette til var så sterk at jeg fortsatte driften da jeg egentlig burde sagt stopp.

Kristin Gjelsvik har i dag etablert seg med ny blogg, denne gangen i sitt eget navn ettersom Styleconnection-domenet ble solgt i forbindelse med konkursen.

I et innlegg fra september i år innrømmer Gjelsvik at hun har hatt det vondt i året som har gått mellom konkursen og boets sluttredegjørelse.

– Jeg har hatt et jævlig dårlig år. Jeg har faktisk hatt det jævlig dårlig helt siden i fjor da jeg ble slått konkurs, skriver hun.

Kristin Gjelsvik avslører i samme innlegg at hun ogsåhar vurdert å legge ned hele bloggen, men bestemt seg for å løfte hodet og gå videre .

Hvis jeg tenker på dem som virkelig har problemer i livet – sånn som dem som bor i et telt i en flyktningleir i Hellas, så har jeg faktisk ikke en dritt å klage over, konkluderer hun.

Les også

Fant ikke ny eier – 270 mister trolig jobben

Les også

Varehusgigant søker konkursbeskyttelse

Publisert:

Her kan du lese mer om

 1. Konkurs

Flere artikler

 1. Bloggbyrå håver inn

 2. Betalt innhold

  Dette skjer når en bedrift går konkurs

 3. Moods-sjef overtar driften av Brandstad og Wagner

 4. Øgreid-dom kan «redde» Hitecvision

 5. Bostyrer har politianmeldt og bedt om konkurskarantene for Cryptotech-gründeren