Inngår super-allianse på mobil-tv

NRK, TV 2 og MTG går sammen om å opprette et nytt mobil-tv-selskap.

  • Magnus A. Koren
Publisert:,

Kampen om bruken av de fremtidige frekvensene pågår for fullt i det norske mediemarkedet. For når det analoge tv-nettet slukkes og NRK og TV 2s analoge tv-kanaler blir heldigitaliserte, vil en rekke frekvenser bli ledige.

Nå kaster NRK seg inn i frekvenskampen sammen med de store mediekonsernene TV 2 Gruppen og svenske Modern Times Group (MTG) og oppretter selskapet Norges Mobil-TV.

- Norges Mobil-TV er et selskap under stifting og det er de tre største kringkastingsaktørene som går i lag for å se på mulighetene til mobil-tv, sier utviklingsjef i NRK, Gunnar Garfors, til Kampanje.

I et svarbrev til Samferdselsdepartementet, som nylig avsluttet sin høringsrunde om frekvensbruken, kommer det frem at de tre tungvekterne vil at deler av frekvenssepekteret skal reserveres mobil-tv, og målsetningen er klar: Å legge grunnlaget for mobil-tv i Norge.

- Selskapet vil finne svar på en del spørsmål rundt mobil-tv og hvordan det best fungerer i forhold til innhold og tjenester, sier Garfors.

Foreløpig skal det ikke være sprøytet kapital inn i selskapet.

- Vi er tre likevredige partner som har gått sammen om et selskap under etablering. Det er ikke tatt noen investeringer eller funnet sted noen pengestrømmer så langt, sier han.

Tar kontrollen selv

En allianse bestående av NRK, TV 2 og MTG er ikke blant de vanligste i norsk mediesammenheng. Opp gjennom tiden har det stort sett vært NRK, TV 2 og Telenor som har funnet sammen i det norske mediemarkedet. Sammen står NRK, TV 2 og Telenor blant annet som likeverdige partnere i satsingen på digital-tv gjennom selskapene Norges televisjon og RiksTV. Men denne gangen ser det ut til at Telenor utelatt og at innholdsaktørene selv ønsker å styre sendingene uten mellomledd og portvaktfunksjoner.

- Hadde det ikke vært naturlig å ta med Norges største teleoperatør i et selskap som skal drive med mobil-tv?

- Det er naturlig at det er de tre største innholdsaktørene på kringkastingssiden som går sammen, sier Garfors uten å avvise at det også vil være relevant å inkludere andre i denne sammenheng.

Les resten av saken her

Les også:

  • - Kampen om mobil-tv er avgjort

Til forsiden

mail
E24

Start dagen med

Morgengryn Logo

Hold deg oppdatert på de viktigste nyhetene, de siste nøkkeltallene, og dagens kalender. Tilbudet er gratis.

Flere artikler

  1. Telenor og Netcoms nye erkerival klar med milliardfinansiering

  2. Derfor frister Gets kabelkunder den danske telekjempen

  3. Gamle mobiler bremserdekningsløft

  4. Annonsørinnhold

  5. Telenor-selskap blar opp for nok en mobillisens i Thailand

  6. Nå skal kundeflukten i Asia stoppes