Ocado: Har ikke mottatt papirer om søksmål

Autostore opplyste torsdag at de har saksøkt konkurrenten Ocado for patentbrudd. Ocado skriver at de ikke har mottatt papirene og undersøker om Autostore har brutt deres patenter.

ROBOTTEKNOLOGI: Teknologien i hjertet av søksmålet er automatiserte lagrings- og plukkesystemer.
 • Tyra Kristiansen Stave
Publisert: Publisert:

Det norske selskapet Autostore saksøker britiske Ocado i Storbritannia og USA, skrev Autostore i en pressemelding torsdag.

Det britiske selskapet, som er en av de største dagligvarekjedene på London-børsen, skrev i en pressemelding senere torsdag at det «bekrefter at det ikke har mottatt noen papirer relatert til disse påstandene» og at de første gang hørte om søksmålet i pressemeldingen fra Autostore.

Ocado ville ikke kommentere saken til E24 torsdag.

– Undersøker om Autostore har brutt våre patenter

Selskapet skriver videre at det ikke har brutt noen av Autostores rettigheter og at det vil undersøke påstandene så snart det får mer detaljer.

– Vi har flere patenter som beskytter systemene våre innen dagligvare og vi undersøker om Autostore har, eller akter å bryte med disse patentene, skriver Ocado i pressemeldingen.

Les også

Norske Autostore saksøker nettgiganten Ocado

Autostore mener på sin side at Ocado har brukt og videresolgt teknologien det norske selskapet har utviklet, og krever et ukjent beløp i økonomisk kompensasjon fra Ocado.

– Vårt eierskap til teknologien i hjertet av Ocados lagersystem er udiskuterbart. Vi tolerer ikke Ocados stadige krenkelse av våre immaterielle rettigheter, sa Karl Johan Lier, administrerende direktør i Autostore i pressemeldingen torsdag.

Les også

Robot-selskapet Autostore jakter flere titalls ansatte under coronakrisen

Milliarder barbert vekk

Ocado-aksjen falt umiddelbart etter pressemeldingen, og falt 3,83 prosent i løpet av åpningstiden på FTSE 100-indeksen i London.

Det gjør at 1,26 milliarder pund, tilsvarende rundt 15 milliarder kroner, i ble barbert vekk fra Ocados markedsverdi torsdag.

Ocado overgikk tidligere denne uken Tesco som den største dagligvareaktøren på London-børsen, men etter gårsdagens aksjefall er Tesco igjen størst i markedsverdi.

Les på E24+

På innsiden av XXL-lageret: Slik skal de vinne mot Gjelsten og Sunde

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om

 1. Ocado
 2. Autostore
 3. Patenter
 4. Søksmål

Flere artikler

 1. Norske Autostore saksøker nettgiganten Ocado

 2. Oljefondet rammes av Ocado-søksmål: Har tapt 400 millioner på tre dager

 3. Robotkrigen startet med et mislykket møte i en liten bygd på Vestlandet

 4. Japanske Softbank kjøper 40 prosent av norske Autostore

 5. Betalt innhold

  Lagersensasjon fra Vindafjord tar verden med storm