Medier: Krever over 400 millioner av Apple etter hackerangrep

En russisk gruppe har tatt på seg skylden for et hackerangrep mot taiwanske Quanta. Nå vil gruppen ha penger fra Apple for å slutte og publisere stjålet informasjon.

LEVERANDØR HACKET: Taiwanske Quanta er hacket av det som skal være en russisk hackergruppe. Nå kreves Apple for løsepenger.
Publisert: Publisert:

Samtidig som Apple presenterte nye produkter tirsdag kveld, angrep hackere teknologigigantens leverandør Quanta. Sistnevnte har selv bekreftet angrepet, skriver flere internasjonale medier.

Quanta leverer blant annet designet for Macbook, Apple Watch og Macbook Pro for Apple, og har også kjente selskaper som Microsoft, Cisco og Siemens på kundelisten, ifølge BleepingComputer som først omtalte angrepet.

Hackerangrepet skal ha påvirket «et lite antall Quantas servere» og at de gjennomfører detaljerte undersøkelser for å stoppe angrepet og «gjenopprette data i prosessen», skriver Financial Times.

Les også

Aksjeoppgang løftet Oljefondet i første kvartal

Bes betale innen 1. mai

Den russiske hackergrupperingen REvil, også kjent som Sodinokibi, hevder å stå bak angrepet. Ifølge Bloomberg la grupperingen søndag ut en beskjed det uttalte at det var klar for sitt «største angrep noensinne».

Angrepet kobles opp til nettopp Apple på bakgrunn av informasjon grupperingen har lagt ut i etterkant av angrepet.

Der kreves det at teknologigiganten betaler 50 millioner dollar, tilsvarende 418 millioner kroner, for å få tilbake Apple-informasjon som angivelig er stjålet fra Quanta, ifølge Bloomberg som har sett poster og dokumenter fra grupperingen som er lagt ut på dark web.

Det skal være gitt en frist om at pengene betales innen 1. mai. Frem til dette hevder gruppen at den vil presentere detaljer fra materialet daglig.

Les også

Apple knuser seg gjennom milepæl

La frem tegninger av produkter

«Vårt team forhandler om salg av store mengder konfidensielle tegninger og gigabytes med personlig informasjon fra flere store merkevarer», skriver REvil, ifølge Financial Times.

Flere medier at grupperingen skal ha lagt ut kopier av det som virker å være detaljerte tegninger av Apple-produkter like etter selskapets lansering tirsdag kveld. Noe av dette skal være relatert til noe som angivelig ser ut som en Macbook, men det finnes ikke informasjon om at dette skal være produkter som ikke er kjent for offentligheten.

Apple har uttalt at de «ser på hendelsen», men har ikke gitt noen øvrige kommentarer, ifølge 9to5mac.com.

Så sent som forrige måned skal REvil også ha krevd rundt 50 millioner dollar fra laptop-produsenten Acer.

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om