Musk varslet Model Y-nyheter med småfrekk dans

Elbilprodusentens aksje stiger etter at toppsjef Elon Musk la frem nye detaljer rundt selskapets nye SUV.

Publisert:

Tirsdag kveld stiger Tesla-aksjen rundt tre prosent etter at Elon Musk under et arrangement ved elbilprodusentens fabrikk i Shanghai, gjorde det kjent at selskapet vil bruke fabrikken til å starte et produksjonsprogram for den nye Model Y.

Det ble gitt svært få detaljer rundt programmet, men ifølge Teslas kinesiske nettside kan den første bilen av typen Model Y være produsert allerede i 2021, skriver Dow Jones Newswires.

Kursoppgangen tirsdag gjør at Tesla nå er verdt 84,4 milliarder dollar, noe som er mer enn både Ford og GM, ifølge CNBC.

Musk sa under presentasjonen at «Tesla Model Y vil ha høyere etterspørsel enn sannsynligvis alle de andre Telsa-modellene til sammen», ifølge Reuters.

Det skal ifølge nyhetsbyrået ha vært en svært følelsesladd Tesla-sjef som fortalte om prosessen med å bygge Shanghai-fabrikken. Like før nyttår ble det kjent at de første bilene av Model 3 ble levert fra fabrikken, under et år etter byggingen av fabrikken startet.

Til tross for det var det likevel en noe humoristisk stunt fra Musk som stjal overskriftene i etterkant av det interne arrangementet. Tesla-sjefen dro av seg jakken og danset til musikken, noe han senere la ut video av på Twitter.

Det var i mars at Tesla presenterte elbilprodusentens første SUV, under navnet Model Y.

Long Range-modellen av bilen skal få en rekkevidde på 540 kilometer, og ha en toppfart på 209 kilometer i timen. Den kan også gå fra 0–100 kilometer i timen på 5,8 sekunder, ifølge Tesla.

Den billigste modellen med bakhjulsdrift har en startpris i Norge på 441.000 kroner. Med forventet produksjonsstart tidlig neste år.

Året etter er det også ventet at bilen vil komme i en «standard range»-utgave.

Publisert:
Gå til e24.no