Putin satser på Bitcoin-konkurrent

Den russiske presidenten ser store muligheter for nye forretningsmodeller gjennom kryptovalutaen Ethereum.

HAR TRO PÅ KRYPTO: Vladimir Putin ser store muligheter gjennom kryptovalutaen Ethereum. Her under et intervju med Megyn Kelly.
Publisert: Publisert:

Ethereum er verdens nest største kryptovaluta etter Bitcoin. Russlands president Vladimir Putin skal være interessert i å ta i bruk den digitale valutaen, skriver Bloomberg.

Forrige uke møtte Putin Vitalik Buterin, som er mannen bak Ethereum, under St. Petersburg Economic Forum. Han skal støtte Buterins planer om å bygge kontakter med lokale partnere for å implementere den såkalte blockchain-teknologien i Russland, ifølge en uttalelse på statlige nettsider.

Blockchain-teknologien er den underliggende teknologien i alle kryptovalutaer, og flere mener teknologien vil bli svært viktig i årene som kommer, også til annet bruk enn i valutaer.

– Den digitale økonomien er ikke en egen industri, det er grunnlaget for å lage helt nye forretningsmodeller, sa Putin under det økonomiske møtet.

Prøves ut av sentralbanken

Russlands sentralbank har allerede begynt å ta i bruk blockchain-teknologien i Etherum som del av et pilotprosjekt for internettbetalinger, og for å verifisere data med långivere, sa visesentralbanksjef Olga Skorobogatova under møtet i St. Petersburg.

Hun utelukker heller ikke at Ethereum-baserte teknologi kan benyttes for å utvikle en nasjonal virtuell valuta for landet.

– Blockchain kan ha samme effekt på forretninger som fremveksten av internett en gang hadde. Det vil endre forretningsmodeller og fjerne mellommenn som kontorfunksjonærer, sier rådgiver Vlad Martynov i The Ethereum Foundation til Bloomberg.

Publisert:

Her kan du lese mer om