Jay Z: Store selskap bruker millioner på en svertekampanje mot Tidal

Den nye eieren av strømmetjenesten Tidal har gått ut på Twitter for å svare på kritikken som har kommet siden relanseringen.

KJØPTE ASPIRO: Rapper og entreprenør Jay Z eier nå Wimp og Tidal, som har blitt til en tjeneste - Tidal.

Evan Agostini
  • Sigrid Moe
Publisert:

– Det er mange store selskaper som bruker millioner på en svertekampanje. Vi er ikke mot noen. Vi er for artist og fan, skriver Jay Z på Twitter.

Siden han og en gruppe superstjerner relanserte strømmetjenesten Tidal i overgangen mellom mars og april har kritikken haglet.

Nå sier Jay Z, som egentlig heter Shawn Carter, at strømmetjenesten blir motarbeidet. Og en kilde forklarer til New York Posts Page Six hvordan de skal ha blitt motarbeidet.

Appen faller i USA

I forrige uke ble det kjent at Tidal-appen har falt som en stein på app-listene for iOS-apper i USA.

Kilden forklarer at Apple, som er ventet å lansere en egen strømmetjeneste innen noen måneder, med vilje brukte lang tid på å godkjenne den nye Tidal-appen for App Store.

Les også

Norske Peter jobber med Jay Z for å endre musikkbransjen

Apple ville ikke kommentere på det kilden forteller.

Google Play for Android har ikke den samme godkjennelsesprosessen som App Store, og der var den nye Tidal-appen tilgjengelig 15. april.

Tidal-artister skal også ha fått vite at de ikke ville bli promotert på iTunes, noe flere kilder bekrefter for New York Post. Dette blir omtalt som vanlig prosedyre når en artist velger å gi en annen tjeneste eksklusiv tilgang til noe materiale.

Mer kritikk

Dette var ikke det eneste Jay Z gikk ut på Twitter for å snakke om. Han tok tak i mer av kritikken som har kommet mot Tidal den siste tiden.

Flere har spurt om denne tjenesten kun er kjøpt og drevet for at superstjernene, som er oppført som medeiere, skal bli rikere.

Les også

Dette gjorde Spotify da Jay Z lanserte Tidal

– De rike blir rikere? Selskapsverdiene ... YouTube 390 milliarder dollar. Apple 760 milliarder dollar. Spotify 8 milliarder dollar. Tidal 60 millioner, skriver Jay Z.

Også de norske ekspertene har vært skeptiske.

– Jeg er ikke sikker på om dette blir mer artistdrevet enn andre løsninger, sa Daniel Nordgård, førsteamanuensis ved Universitetet i Agder, til E24.

Tålmodighet

Han ber også om tålmodighet, og forklarer at det tar tid å bygge en suksess.

Artikkelen fortsetter under tvitringene.

Det var i slutten av januar at Jay Z gjennom selskapet Project Panther Bidco la inn bud på Aspiro, som drev strømmetjenestene Wimp og Tidal.

Like før akseptfristen gikk ut i mars ble det kjent at Jay Z ville få aksept for over 90 prosent av aksjene, og dermed kunne tvangsinnløse de resterende aksjene.

Kjøpssummen var 1,05 svenske kroner per aksje, noe som verdsatte Aspiro til 464 millioner svenske kroner.

Av børsen

Han satte raskt i gang en prosess med å få Aspiro av børsen i Stockholm, og i påsken sto flere av verdens største musikkstjerner på scenen i New York og relanserte Tidal.

Da ble Madonna, Kanye West, Beyoncé, Alicia Keys, Usher, Deadmau5, Arcade Fire, Jack White, Nicki Minaj, Jason Aldean, Chris Martin fra Coldplay, J. Cole, Rihanna, to medlemmer fra Daft Punk og Calvin Harris presentert som medeiere av strømmetjenesten.

Les også

– Forbrukerne har talt, og det er dette de vil ha

– Dette er den første, globale musikkplattformen som er eid av artistene selv. Dette vil endre musikkhistorien, sa Alicia Keys fra scenen.

Oppkjøpet har også ført til at Wimp og Tidal har blitt til samme tjeneste – Tidal.

Senere i år er det ventet at Apple også skal relansere en strømmetjeneste, Beats Music. I fjor kjøpte de Beats Electronics, og kilder hevder at Apple nå jobber med å integrere en strømmetjeneste i iTunes, slik at deres tjeneste når ut til alle Apple-kunder samtidig.

Mot børsen

Også YouTube skal i løpet av året lansere en betalingstjeneste, som gjør at også de går mer i direkte konkurranse i både videostrømmemarkedet og musikkstrømmemarkedet.

Den største konkurrenten i dag er Spotify, som de siste månedene har vært på en investorrunde, og forbereder seg til å gå på børs, ifølge en av eierne.

Spotify skal allerede ha fått inn 3,15 milliarder norske kroner, og investorrunden er ikke ennå ferdig.

mail
E24

Start dagen med

Morgengryn Logo

Hold deg oppdatert på de viktigste nyhetene, de siste nøkkeltallene, og dagens kalender. Tilbudet er gratis.

Flere artikler

  1. Dette gjorde Spotify da Jay Z lanserte Tidal

  2. Tidal faller hardt på app-listen i USA

  3. Slik er Jay Zs plan for å endevende musikkbransjen

  4. Annonsørinnhold

  5. – Apple satser på å vinne markedet med lavest pris

  6. Tror Jay Z henter inspirasjon før strømmekrig i USA